Νέα-Ανακοινώσεις-Δελτία-Άρθρα-Επικαιρότητα

Εύγε στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης Παπαχρήστου-Χρυσό στο τριπλούν με 14,60 μ.αφιέρωσε το νικητήριο άλμα της στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς


Η Βούλα Παπαχρήστου χάρισε στην Ελλάδα το τρίτο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου. Η πρωταθλήτρια του τριπλούν με άλμα στα 14,60 μ. κατέκτησε την πρώτη θέση στο αγώνισμά της, ενώ αφιέρωσε το νικητήριο άλμα της στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς, δείχνοντας μόλις βγήκε από το σκάμμα τη μαύρη κορδέλα στην εμφάνισή της.
Αυτό ήταν το
τέταρτο μετάλλιο της ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση του Βερολίνου και το τρίτο χρυσό, έπειτα από τις νίκες του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος και της Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ και το αργυρό μετάλλιο της Νικόλ Κυριακοπούλου στο ίδιο αγώνισμα.
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι το γκρουπ του Γιώργου Πομάσκι έχει πλέον δύο πρωταθλητές Ευρώπης, αφού ο έμπειρος τεχνικός προπονεί τόσο τον Τεντόγλου όσο και την Παπαχρήστου.
Το πρώτο άλμα της Παπαχρήστου στον τελικό μπορεί να ήταν άκυρο, αλλά η τριπλουνίστρια βρήκε γρήγορα στον ρυθμό της. Στη δεύτερη προσπάθειά της προσγειώθηκε στα 14,60 μ., ισοφαρίζοντας την καλύτερη φετινή της επίδοση και πέρασε στην κορυφή, όπου έμεινε μέχρι το τέλος καθώς καμία από τις αντιπάλους της δεν κατάφερε να την ξεπεράσει.