Νέα-Ανακοινώσεις-Δελτία-Άρθρα-Επικαιρότητα

Aπίστευτο «όχι» της Δούρου σε άμεση σύγκληση του περιφερειακού συμβουλίου για τη φωτιά στο Μάτι λόγω… διακοπών

Μπορεί οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής να ζητούν την άμεση σύγκληση του περιφερειακού συμβουλίου με μόνο θέμα τον απολογισμό της τραγωδίας στην Ανατολική Αττικής, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου- όμως- δεν δείχνει να έχει καμία διάθεση να το κάνει.

Όπως κατήγγειλε σε τηλεοπτικό σταθμό η περιφερειακή σύμβουλος Φωτεινή Βρύνα, η απάντηση που πήρε τόσο η δική της παράταξη όσο και του κυρίου Σγουρού για τους λόγους που δεν γίνεται δεκτό το αίτημα για την σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου, είναι ότι απουσιάζουν οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης σε διακοπές.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας κατήγγειλε ότι η πυροσβεστική την ημέρα της πυρκαγιάς είχε αποδεσμεύσει από την περιοχή της ανατολικής αττικής και της Νέας Μάκρης δέκα πυροσβεστικά και τα είχε στείλει στη Κινέτα.

Από την πλευρά του ο πρώην γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας καθηγητής Δημήτρης Παπανικολάου ανέφερε ότι έχει διαλυθεί πλέον το κέντρο συντονισμού της Γραμματείας πολιτικής προστασίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας συντονισμός μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και την εκκένωση της περιοχής.