Νέα-Ανακοινώσεις-Δελτία-Άρθρα-Επικαιρότητα

ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑ από το ΑΠΕ για να σώσουν τον (παραληρούντα) Πολάκη...


H συνέντευξη που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης στο κρατικό ΑΠΕ για τη φονική πυρκαγιά, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, ειδικότερα η αναφορά του ότι «αποτελεσματικά λειτούργησε το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, όσο και αν ο τελικός αριθμός των θυμάτων «θολώνει» την εικόνα».

Λίγο αργότερα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, που διευθύνεται από τον Μιχάλη Ψύλλο, διαπράττοντας λαθροχειρία προς όφελος του κ. Πολάκη, διόρθωσε το «θολώνει» σε «μαυρίζει». Όμως αυτό δεν έγινε στη συνδρομητική σελίδα, που συνήθως βγαίνει «ορθή επανάληψη» όταν υπάρχει κάποιο λάθος στην αρχική είδηση, αλλά άλλαξε μόνο στο κείμενο που αναρτήθηκε στην κεντρική σελίδα του ΑΠΕ.


Το "θολώνει" έγινε "μαυρίζει"
Δεύτερος κύκλος αντιδράσεων προκλήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, από το γεγονός ότι στην εξωτερική σελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η οποία είναι προσβάσιμη χωρίς την απαίτηση συνδρομής, εμφανίζονται πλέον δύο κείμενα με την συνέντευξη του κ. Πολάκη. Στο πρώτο, το σύνολο του κειμένου παραμένει όπως δημοσιεύθηκε το πρωί, ενώ στο δεύτερο, η επίμαχη λέξη "θολώνει" έχει αντικατασταθεί από τη λέξη "μαυρίζει".