Νέα-Ανακοινώσεις-Δελτία-Άρθρα-Επικαιρότητα

Ακόμα δεν μίλησαν αυτοί που σπαράζουν πάνω από.... λευκά φέρετρα


Χθες που ήμουν στο δημοτικο συμβούλιο του Μαραθώνα - της περιοχής που λατρεύω, έζησα τα παιδικά μου χρόνια, αφού οι παππούδες μου και από τους δυο γονείς μου εδώ έμεναν, που κατοικώ τα τελευταία 10 χρόνια , που αντί να γίνεται γνωστή και ξακουστή για την ιστορία και την ασύλληπτη ομορφιά της , έγινε διάσημη για τη δολοφονική πυρκαγιά της - ένιωσα ασύλληπτη ντροπή !
Όλη η σύγχρονη Ελλαδα σε μια μικρή αίθουσα ενός δημοτικού συμβουλίου !
Κάποιοι πληγέντες συντοπίτες μας , μίλησαν πολύ σωστά ,κάνοντας και αυτοκριτική παράλληλα ....Δυστυχώς εάν δεν γυρνάμε πάντα στη γενεσιουργό αιτία το αντίδοτο της αρρώστιας μας δεν θα βρεθεί.
Αφήσαμε τον τόπο , την πατρίδα σε χέρια ανθρώπων ανίκανων, ακατάλληλων, εραστών της εξουσίας και του χρήματος , ανερμάτιστων ηθικά , χωρίς Θεό χωρίς Πατρίδα , χωρίς αυτές τις αξίες που μας κράτησαν ζωντανούς χιλιάδες χρόνια .
Έφτιαξαν νόμους και διατάξεις στα μέτρα τους για να προστατεύουν τα προνόμια και τη σφετεριστική εξουσία τους. Κάηκαν ζωντανοί εκατοντάδες άνθρωποι και βρέφη μεταξύ αυτών γιατί υπάρχουν εκατοντάδες υπηρεσίες που πέρα από γραφειοκρατία και προβλήματα δεν παράγουν απολύτως τίποτε, δεν μπόρεσαν να προστατέψουν ανθρώπους που πληρώνουν αυτό το τερατώδες ανθρωποφάγο κράτος για να έχουν τουλάχιστον ασφάλεια !
Τόσες μέρες και ο Δήμος είναι ακέφαλος και ένας πρώην μάνατζερ ποπ τραγουδιστή, κρατάει ομήρους τόσους αναξιοπαθούντες γιατί εγωιστικά και πεισματικά δεν κάνει αυτό που ομόφωνα του ζητάνε.... να παραιτηθεί για να προχωρήσουν οι διαδικασίες . Χάνεται πολύτιμος χρόνος πάνω στο τραπέζι πολιτικών και οικογενειακών συμφερόντων της περιοχής χωρίς ούτε καν να λυγίζουν απέναντι στην καμένη σάρκα που ταυτίστηκε για πάντα με την άλλοτε χαρούμενη περιοχή.
Δημοτικοί σύμβουλοι που ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον και κάποιοι αξιόλογοι εξ αυτών που θάβονται γιατί όπως πάντοτε οι άριστοι παραγκωνίζονται σε αυτή τη χώρα από τους άχρηστους και ανεπαρκείς !
Έξι ώρες να συζητιούνται τα αυτονόητα έντεκα μέρες μετά , κάδοι , απορρίματα, μπάζα και κλαδιά , ρεύμα και νερό και προς το τέλος έπεσε και η βόμβα : ΚΑΡΚΙΝΟΣ !
Μάθαμε τον αμίαντο που από την πρώτη μέρα εισπνεύσαμε όσοι βρεθήκαμε στην περιοχή , τόσοι επιζήσαντες , εργαζόμενοι, εθελοντές .....
Και φωνές και αντιδικίες και απειλές όταν ο εχθρός είναι άλλος και αδυνατούμε να τον στοχοποιήσουμε και να τον συντρίψουμε !
Εάν δεν αλλάξει ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε, σεβόμαστε, προστατεύουμε την Πατρίδα μας μόνο παράταση στο θάνατο θα παίρνουμε ....είμαστε δέκα χρόνια ζωντανοί- νεκροί γέμισε η Ελλαδα βαμπίρ που περπατάνε στο άγνωστο για να πνιγούν ή να καούν ή να εγκαταλείψουν βωμούς και εστίες με τσακισμενες ψυχές και άρρωστες καρδιές ...
Ο ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ πρέπει να τα καταφέρει έστω και τώρα πάνω στα φέρετρα, στις στάχτες και στα αποκαΐδια, να δουλέψουμε όλοι μαζί , ξεχάστε συμφέροντα και σόγια και ιδιοτέλεια , κάποιοι σοβαροί δημοτικοί σύμβουλοι και μάχιμοι πολίτες ηγηθείτε παρακάμψτε ψεύτο μανατζαρέους και τα τσιράκια τους , χλευάστε τη γραφειοκρατία του άθλιου κεντρικού μηχανισμού, βασιστείτε στην αγνή ιδιωτική πρωτοβουλία και πάμε να δημιουργήσουμε από το μηδέν την ιδανική κοινωνία που θα δείξει πως εάν τα καταφέρει ο Μαραθωνας, τότε μπορεί να ανασυγκροτηθεί όλη η Ελλαδα !
ΠΡΟΣΕΞΤΕ γιατί ακόμα δεν μίλησαν αυτοί που σπαράζουν πάνω από.... λευκά φέρετρα !!!!
Γεωργία Μπιτάκου