Νέα-Ανακοινώσεις-Δελτία-Άρθρα-Επικαιρότητα

Το μεγαλύτερο αγαθό για τον Άνθρωπο είναι η ορθοφροσύνη


«Το μεγαλύτερο αγαθό για τον Άνθρωπο είναι η ορθοφροσύνη»(Τειρεσίας στην ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή).....
Η Αθηνά Μαξίμου είναι η Έλλη Λαμπέτη της εποχής μας και κάθε φορά εξελίσσεται ακόμα περισσότερο σα να μην έχει όρια η ψυχή της .....καθηλωτική στο βλέμμα, μαγευτική στην κίνηση, αρχοντική στην έκφραση, απόκοσμη στη χροιά της φωνής, κυρίαρχη στην ανταλλαγή ενέργειας με το κοινό , σπάνιας εσωτερικής ομορφιάς , ακριβοθώρητη εξωτερικής, αριστοκρατικότητα άλλης εποχής και απαράμιλλης ευγένειας άνθρωπος .....
Πως να μην προκύψει μια συγκλονιστική Αντιγόνη που ακολούθησε το δρόμο της Αγάπης και του ήθους ενάντια στον παραλογισμό της εξουσίας .....
Αληθινό φως και ελπίδα για την Πατρίδα μας που χρειάζεται υψηλή τέχνη για να νικήσει το σκοτάδι ...
Εξαιρετική για άλλη μια φορά η σκηνοθετική σύλληψη του σπουδαίου ηθοποιού και συγκλονιστικού ως Κρέοντα , Αιμίλιου Χειλάκη , υπέροχη η μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και όλη η παράσταση, που συνεχίζεται ακόμα σε περιοδεία, μια επιβεβαίωση πως το Ελληνικό θέατρο θα κυριαρχεί για πολλά χρόνια όσο βγαίνουν ηθοποιοί νέοι σα τον Μιχάλη Σαράντη που ήταν καθηλωτικός ως Αίμονας , Σκοπός, Ισμήνη.
Υπέροχη η διατήρηση της αρχαίας τακτικής να μοιράζονται όλοι οι χαρακτήρες σε τρεις υποκριτές που είδαμε και πέρυσι στην εξαιρετική Ιφιγένειά τους !
Από το χορό, που διηγείται τις εμμονές των ηρώων, ξεχωρίζει ο Κρις Ραντάνοφ με τα άψογα Ελληνικά του , τη θαυμάσια κίνησή του και την αναμφισβήτητη ομορφιά του!
#best #actress #ancient #drama #tragedy #theater #greece#antigone#sofocles