Νέα-Ανακοινώσεις-Δελτία-Άρθρα-Επικαιρότητα

ΤΟ ΣΚΑνε σιγά σιγά, ένας ένας...Τι σημαίνει η παραίτηση Τόσκα

Καίγονται ένα-ένα τα  χαρτιά της επικοινωνιακής απάτης, του υποδυόμενου τον πρωθυπουργό, ο οποίος ενεργοποίησε την ανάπτυξη και εξάπλωση των θεωριών συνωμοσίας γύρω από τις πυρκαγιές στην ανατολική και στην βορεοδυτικη Αττική, έκανε επικοινωνιακά σόου πάνω στις στάχτες, κάλυψε τους
υπουργούς για το μπάχαλο και  έρχονται οι ίδιοι οι υπουργοί και τον αδειάζουν διαψεύδοντας όλη του την επιχειρηματολογία.
 Καταρχήν να αναφέρουμε κάτι που δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος,  ο πρώτος υπουργός που θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί μετά τον Τόσκα, είναι ο  υπουργός εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης οποίος είναι και πολιτικός προϊστάμενος του Νίκου Τόσκα αφού το υπουργείο προστασίας του πολίτη υπάγεται στο υπουργείο εσωτερικών.
Ένα επίσης στοιχείο που δεν έχει βγει ακόμη στην επιφάνεια είναι ο τρόμος που έχει καταλάβει ανώτατα και ανώτερα στελέχη της πυροσβεστικής και της αστυνομίας φοβούμενοι ότι στο τέλος η πολιτική ηγεσία θα βρει εξιλαστήρια θύματα και θα τους "φορτώσει" όλες τις εγκληματικές αμέλειες.
Ο πραγματικός λόγος της παραίτησης
Υπάρχει μία Βασική από τις πολλές πολιτικές προεκτάσεις  που υπάρχουν πάντα σε κάθε παραίτηση υπουργού, ότι υπέκυψε ο τσίπρας στις πιέσεις που δεχόταν από το ίδιο του το κόμμα και από χαμηλόβαθμα αλλά και από υψηλόβαθμα στελέχη να τον αποπέμψει για να σταματήσει ή έστω να περιοριστεί η οργή της κοινωνίας. Ίσως και να είναι αυτός ο πραγματικός λόγος και να μη χρειάζεται να μπούμε σε περαιτέρω ερμηνείες ή αναλύσεις. Προκαλούσε το λαϊκό αίσθημα και ιδιαίτερα μετά από εκείνη την αισχρή συνέντευξη τύπου όπου  "δεν έβρισκε κανένα λάθος" και "όλα είχαν γίνει τέλεια" η οργή του κόσμου ξεχείλισε. Στο πάνελ όμως δεν ήταν μόνος. Και όχι μόνο στο πάνελ, και στην διαχείριση της πυρκαγιάς επίσης, δεν είναι ο μόνος που φέρει ευθύνη. Αυτοί θα παραιτηθούν ; Υπάρχουν συναρμόδιοι υπουργοί, φορείς τις τοπικής αυτοδιοίκησης κ.ο.κ τι θα γίνει με αυτούς ;
Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά την παραίτηση του Νίκου Τόσκα αναμένεται να σημειωθούν παραιτήσεις και καρατομήσεις του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Καπάκη και ίσως των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. καθώς και πολλών ακόμα που ενεπλάκησαν επιχειρησιακά εκείνη την αποφράδα νύχτα. Το "Πουλόβερ" άρχισε να ξηλώνεται ;
Όποιος διάβασε καλά την επιστολή της παραίτησης του "Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή", διακρίνει όχι μόνο έπαρση αλλά και καμία ανάληψη ευθυνών, πόσο μάλλον παραδοχή και μεταμέλεια.
Η μεγάλη καταστροφή και τραγωδία σηματοδότησε και πολιτικές εξελίξεις τις οποίες θα ζήσουμε άμεσα,  με έναν ευρύ ανασχηματισμό, αν όχι μέσα στο σαββατοκύριακο μέχρι τις 22 Αυγούστου σίγουρα.
Σε κάθε περίπτωση όμως η παραίτηση αυτή είναι πολύ λίγη, γίνεται πολύ αργά και είναι οξύμωρη και αντιφατική σε σχέση με την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης και τα λεγόμενα του έκθετου τσίπρα που υποδύεται τον πρωθυπουργό έχοντας χάσει κάθε στήριξη της κοινωνίας.