Νέα-Ανακοινώσεις-Δελτία-Άρθρα-Επικαιρότητα

Λογοκρισία Άνευ Προηγουμένου από το καθεστώς


Την ώρα που ο πολίτης βάλλεται από όλες τις πλευρές την ώρα που η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο, οι τράπεζες με τις εισπρακτικές κάνουν "πάρτι" κυνηγώντας απειλώντας και εκβιάζοντας τους πολίτες για υποτιθέμενα χρέη, την ώρα που ο πολίτης γίνεται θύμα κάθε λογής απατεώνα, την ίδια ώρα που χάνει την περιουσία του , καίγεται και δεν μπορεί να βρει ποιος φταίει, το μόνο που
απασχολεί κάποιους είναι να μη χρησιμοποιούμε τη λέξη Λαθρομετανάστης. Έτσι, σύμφωνα με το
έγγραφο που έχει διαρρεύσει ακόμα και στα social media , το διοικητικό τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτόδικων Πειραιά προτρέπει τους Διευθυντές των σχολείων Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά, καθώς και κάποιον αρχισυντάκτη εφημερίδας, να μη χρησιμοποιείτε ο όρος Λαθρομετανάστης για όσους μπαίνουν παράνομα στη χώρα, αλλά να τους λένε ή παράτυπους μετανάστες ή σκέτο μετανάστες ή πρόσφυγες.

Καθαρή περίπτωση Λογοκρισίας

Εδώ προκύπτει και το μεγάλο ζήτημα της Λογοκρισίας του τύπου, καθώς έχουμε ένα επίσημο έγγραφο να κάνει "συστάσεις" σε έναν αρχισυντάκτη για το πως θα εκφραστεί και τι όρους θα χρησιμοποιήσει. Πράγμα το οποίο συνέβαινε μόνο κατά τη διάρκεια της 7ετίας και από τότε έχουμε να δούμε κάτι παρόμοιο. Πρέπει σαφώς να πάρουν θέσεις και να το καταδικάσουν, οι Δημοσιογραφικές Ενώσεις και σύσσωμη η Ελληνική Κοινωνία. Και ταυτόχρονα πρέπει και η πολιτεία να τηρεί σε τέτοιες περιπτώσεις κατά γράμμα το Σύνταγμα (θυμίζουμε το άρθρο 14 του Συντάγματος περί ελευθερίας του τύπου και ιδιαίτερα το άρθρο 2 που αναφέρει χαρακτηριστικά: 2. O τύπος είναι ελεύθερος. H λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται.)

Τι σημαίνει όμως λαθρομετανάστης ;

Για να Ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα λοιπόν μια για πάντα, Λάθρα σημαίνει κρυφά, έτσι και έχουμε την παράγωγο λέξη Λαθραναγνώστης (αυτός που διαβάζει κρυφά), έτσι έχουμε και την χαρακτηριστική παράγωγη λέξη Λαθροκυνηγός (αυτός που δεν συμμορφώνεται με τις οδηγίες τις πολιτείας και κυνηγάει κρυφά) Λαθρεπιβάτης κοκ. Επίσης χρησιμοποιείτε και ο όρος Λαθραίος που αναφέρεται σε προϊόντα ή σε δραστηριότητα π.χ. λαθραία τσιγάρα, λαθρεμπόριο κλπ

Λέγοντας λαθρομετανάστης δεν εννοείτε πως είναι κάποιος λαθραίος σαν άνθρωπος όπως πολύ εύκολα και παραπλανητικά προτάσσουν με δόλο και σκοπιμότητα κάποιοι, αλλά ο προσδιορισμός πηγαίνει στην δραστηριότητα (μετανάστευση)

Έτσι προκύπτει και η λέξη Λαθρομετανάστης , αυτός που περνάει τα σύνορα της χώρας κρυφά και όχι από τα προκαθορισμένα σημεία διέλευσης . Αν για κάποιους ελάχιστους ιδεοληπτικούς της κυβέρνησης αυτό είναι κακό, είναι δικαίωμα τους να το πιστεύουν , όπως δικαίωμα όλων των υπολοίπων Ελλήνων είναι να εκφράζονται Ελεύθερα και όπως ακριβώς θέλουν.

Εμείς θα σκεφτόμαστε και προπάντων θα μιλάμε Ελληνικά !

Καμία Ελληνική λέξη δεν Λογοκρίνεται !

Διαβάστε το έγγραφο της ντροπής.

Τέτηγας