Νέα-Ανακοινώσεις-Δελτία-Άρθρα-Επικαιρότητα

Εσκασε νέο «κανόνι» στη Τουρκία – Χρεοκόπησε ο μεγαλύτερος κολοσσός υποδημάτων με 162 σημεία πώλησης


Δεν έχει τέλος ο τουρκικός κατήφορος. Λίγες μέρες μετά την χρεωκοπία της Turk Telekom, η οποία κατέληξε στα χέρια των πιστωτριών τραπεζών της, ένα νέο «κανόνι», αποτέλεσμα των προβλημάτων που προκαλεί η κρίση της τουρκικής λίρας και ο
τεράστιος πληθωρισμός, έρχεται να ταράξει την Τουρκία.
Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες υπόδησης, η διάσημη Hotiç, υπέβαλε αίτηση για πτώχευση, όπως αναφέρει το Σάββατο η εφημερίδα Cumhuriyet.

Ιδρυθείσα το 1938, η εταιρεία παπουτσιών και αξεσουάρ σήμερα έχει 162 σημεία πώλησης στην Τουρκία και στο εξωτερικό.

Τα προβλήματα της εταιρείας συνδέονται με την έλλειψη ρευστότητας και την αύξηση των επιτοκίων, ένα μέτρο το οποίο υποχρεώθηκε η Τουρκία λόγω της εκτόξευσης του πληθωρισμού.

«Λόγω της πρόσφατης έλλειψης ρευστότητας στην αγορά και της αύξησης των επιτοκίων σε επίπεδο που δεν μπορούσε να προβλεφθεί λόγω της υπερβολικής υποτίμησης της τουρκικής λίρας, η εταιρεία μας αντιμετωπίζει προβλήματα στις βραχυπρόθεσμες πληρωμές της», ανέφερε ο Alihan Hotiç, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, στην δήλωση Τύπου του.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα προβλήματα ρευστότητας είχαν αρχίσει να επηρεάζουν την καθημερινή διαχείριση της εταιρείας. Το εκτελεστικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε να ξεκινήσει μια διαδικασία αναδιοργάνωσης χρησιμοποιώντας τα νόμιμα δικαιώματα που χορηγούνται στο πλαίσιο της προστασίας της πτώχευσης.