Νέα-Ανακοινώσεις-Δελτία-Άρθρα-Επικαιρότητα

"Σύρραξη" Μ.Σαλβίνι με πρωθυπουργό Λουξεμβούργου: «Εσύ θέλεις μαύρους - Εμείς θέλουμε να κάνουμε τα δικά μας παιδιά»

«Πληρώνομαι από τους πολίτες για να βοηθήσω τους νέους μας να αρχίσουν να κάνουν και πάλι παιδιά, όπως έκαναν πριν από λίγα χρόνια, και όχι για να ξεριζώσω τον ανθό της αφρικανικής νεολαίας για να αντικαταστήσει Ευρωπαίους που δεν
κάνουν πια παιδιά...

Εσεις στο Λουξεμβούργο  μπορείτε να έχετε ανάγκη για αφρικανούς(!) , στην Ιταλία υπάρχει η ανάγκη να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να κάνουν παιδιά. Δεν θέλουμε να έχουμε νέους σκλάβους για να αντικαταστήσουν τα παιδιά που δεν κάνουμε» είπε ο Μ.Σαλβίνι απευθυνόμενος ουσιαστικά προς τον ομοφυλόφιλο πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ.

Θερμό επεισόδιο είχαμε ανάμεσα στον Ιταλό αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και επικεφαλής της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος αντέδρασε έντονα στις επιθέσεις και πιέσεις που δέχεται η χώρα του για την μετανάστευση και την ασφάλεια. Μετά τον Π.Μοσκοβισί, ισοπέδωσε και το Λουξεμβούργο.

Ουσιαστικά οι Βρυξέλλες τον κατηγορούν γιατί συστάθηκε Υπουργείο που θα ασχολείται αποκλειστικά με την Οικογένεια στην Ιταλία, γιατί "σφράγισε" τα σύνορα της χώρας του ακολουθώντας πατριωτική πολιτική.
Ο Μ.Σαλβίνι απευθύνθηκε προς το Λουξεμβούργο και την ηγεσία του, γνωστή για τις ομοφυλοφυλικές τάσεις.
Οι αναφορές έγιναν κατά τη διάρκεια μιας ευρωπαϊκής συνάντησης, προκαλώντας οργισμένη απάντηση από τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου που ένοιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί τον πρωθυπουργό του.

Ο Σαλβίνι μίλησε κατά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση που διεξάγεται στο πλαίσιο διάσκεψης για τη μετανάστευση και την ασφάλεια με οικοδεσπότη την Αυστρία, η οποία προεδρεύει της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο.

«Άκουσα κάποιον να λέει πως χρειαζόμαστε τη μετανάστευση επειδή ο πληθυσμός γερνάει. Βλέπω τα πράγματα εντελώς διαφορετικά», πρόσθεσε ο Σαλβίνι κατά τη συνεδρίαση για να συνεχίσει το "σφυροκόπημα΄".

"Εσεις στο Λουξεμβούργο (σσ ο πρωθυπουργός είναι gay) μπορείτε να έχετε ανάγκη για αφρικανούς , εμείς στην Ιταλία θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να κάνουν παιδιά.

"Δεν θέλουμε να έχουμε νέους σκλάβους για να αντικαταστήσουν τα παιδιά που δεν κάνουμε".

Τα σχόλιά του βιντεοσκοπήθηκαν και αναρτήθηκαν στο προφίλ του στο Facebook.Αντέδρασε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου

Καθώς τα σχόλια μεταφράζονταν από τους διερμηνείς, ο υπουργός Εξωτερικών και Μετανάστευσης του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, ο οποίος καθόταν σε απόσταση λίγων θέσεων από τον Σαλβίνι και ήταν φανερό πως θύμωνε καθώς ο Σαλβίνι μιλούσε, τελικά διέκοψε τον Ιταλό λέγοντας αγανακτισμένος στα γαλλικά «Allez, allez, allez» (μετάφραση: «πήγαινε, πήγαινε, πήγαινε») για να επισημάνει ότι ο συνάδελφός του το πήγε πολύ μακριά.

«Στο Λουξεμβούργο είχαμε δεκάδες Ιταλούς μετανάστες. Ήρθαν ως πρόσφυγες και εργάσθηκαν στο Λουξεμβούργο ώστε να μπορείτε εσείς στην Ιταλία να έχετε χρήματα για να πληρώσετε για τα παιδιά σας», είπε στα γαλλικά και τελείωσε αναφωνώντας «Merde alors!» (μετάφραση: «Λοιπόν σκατά!»)

Η συνάντηση, στην οποία πήραν μέρος μερικοί ευρωπαίοι και αφρικανοί υπουργοί Εσωτερικών καθώς και αξιωματούχοι της ΕΕ, αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το απόγευμα. Ο Σαλβίνι πρόκειται επίσης να δώσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ακροδεξιό αυστριακό αντικαγκελάριο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε στις 4:15 μ.μ. (τοπική ώρα, 17:45 ώρα Ελλάδας).

Νωρίτερα, έλαβε χώρα ανοιχτή σύγκρουση Μοσκοβισί-Σαλβίνι.

Ο υπουργός εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι απάντησε στον Γάλλο Επίτροπο Π.Μοσκοβισί για τα περί «μικρών Μουσολίνι» στην Ευρώπη, λέγοντάς του ότι «Θα πρέπει πλένει το στόμα του πριν προσβάλει την Ιταλία, τους Ιταλούς και τη νόμιμη κυβέρνησή τους».

Επιτέθηκε και στην Γαλλία αναφέροντας πως «έσπρωξε τη Λιβύη στο χάος ενώ αρνείται να δεχτεί πρόσφυγες».

Μια δήλωση απολύτως αληθινή καθώς για το σημερινό χάλι στην Λιβύη που στην ουσία έχει τριχοτομηθεί, αποκλειστικός υπεύθυνος είναι η Γαλλία μαζί με τις ΗΠΑ.