Νέα-Ανακοινώσεις-Δελτία-Άρθρα-Επικαιρότητα

Δημοσιογράφοι στα κρατητήρια επειδή η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό

Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται ο Πάνος Καμμένος μετά τη σύσωμη καταδίκη της προκλητικής ενέργειάς του να ζητήσει τη σύλληψη 7 δημοσιογράφων του «Φιλελεύθερου», τρεις εκ των οποίων κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων.
Με
συνεχή μηνύματα στο twitter ο υπουργός Αμυνας επιτίθεται κατά όσων πιστεύουν ότι πρέπει να μπει τέλος στο αίσχος του αυτοφώρου για τους δημοσιογράφους, έναν απαράδεκτο νόμο που έκανε χρήση και ο ίδιος για να συλληφθούν ο εκδότης και δημοσιογράφοι της εφημερίδας.

Παράλληλα, σε άλλο του μήνυμα λέει ότι δεν έχει καμιά σχέση με τα κονδύλια για το προσφυγικό που έχουν «χαθεί» με άγνωστους τρόπους. Βεβαίως δεν απαντά για το που πήγαν αυτά τα χρήματα, αν και θα έπρεπε ως κυβερνητικός εταίρος και κορυφαίος υπουργός.
Εικόνες ντροπής

Οι εικόνες με τους δημοσιογράφους να βρίσκονται στο κρατητήριο και να τους παίρνουν δακτυλικά αποτυπώματα σα να είναι κοινοί εγκληματίες δείχνει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν ο Πάνος Καμμένος δεν υπέβαλε τη μήνυση εναντίον του αντί να ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία. Να ζητήσει διάψευση του ρεπορτάζ της εφημερίδας, να απαιτήσει να βάλουν και τη δική του απάντηση στα όσα του καταμαρτυρούν κι αν το άρθρο δεν είναι σωστό να τους οδηγήσει στην τακτική δικαιοσύνη κι εκεί να βρει το δίκιο του.

Όχι, όμως, να απαιτεί τη σύλληψή τους με την αυτόφωρη διαδικασία. Πρόκειται για μια άκρως καθεστωτική αντίληψη την οποία είδαμε και πολύ πρόσφατα με τη μήνυση που είχε καταθέσει ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης στην αναπληρώτρια τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη.

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πάνος Καμμένος είναι σε δύσκολη θέση για μια σειρά από θέματα, γι’ αυτό λειτουργούν σπασμωδικά. Από τον βρόμικο παιχνίδι που παίζεται για το «Μακεδονικό», μέχρι την ντροπιαστική εικόνα της κυβέρνησης στην εθνική τραγωδία στο Μάτι.

Ο πανικός τους είναι εμφανής διότι αντιλαμβάνονται ότι ο κόσμος τους εγκαταλείπει.

Σύσσωμος ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος καταδίκασαν τις προσπάθειες εκφοβισμού και φίμωσης της ελευθερίας του Τύπου.

Πιο χαρακτηριστική όλων όμως η παρέμβαση του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.
Δήλωση Μίκη

Με δήλωσή του ζητεί να υπάρχει πλέον «δημοκρατική επαγρύπνηση» για τις εξελίξεις που διαμορφώνονται με ανάλογες διαδικασίες τονίζοντας ότι «η φίμωση του Τύπου υπήρξε πάντοτε η απαρχή ζοφερών εξελίξεων».

Προχωρά ένα βήμα παραπάνω δέ υπογραμμίζοντας πως «χρειάζεται δημοκρατική επαγρύπνηση, γιατί προβλέπω ότι το προσεχές μέλλον μας επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις».