Νέα-Ανακοινώσεις-Δελτία-Άρθρα-Επικαιρότητα

Το παράδειγμα των Ζαπατίστας και η Ελληνική πραγματικότητα. Αγώνας Μέχρις Εσχάτων για τη Λευτεριά της Μακεδονίας

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, υπαίθριες δραστηριότητεςΤο 2004 , αντιδρώντας στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στην Αθήνα και στο καταστροφικό για την Πατρίδα μεγάλο φαγοπότι που εξελισσόταν, αποφάσισα να πάω στα αντάρτικα χωριά της ζούγκλας Τσιάπας του Μεξικού!
Δεν μπορεί να μπει ο καθένας, απαγορεύεται για λόγους ασφάλειας δικής τους, έφτασα στο Σαν Κριστομπαλ κατάφερα να με εμπιστευτούν οι σύνδεσμοί τους και από κει μπήκα κρυμμένη για
οχτώ ώρες σε ένα φορτηγάκι με γουρουνάκια , τρόφιμα και Ιθαγενείς στο προπύργιό τους στην έδρα του Ζαπατιστικου Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού, στη Ρεαλινταντ, Έλληνας δεν είχε πατήσει ποτέ πριν .
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, παιδί και υπαίθριες δραστηριότητεςΈμεινα κοντά τους για δυο μήνες , κοιμόμουν στις καλύβες τους, έτρωγα ότι παρήγαγε η γη τους, μάθαινα Ελληνικά στα μικρούλια τους απόγονους των Μάγια και κυρίως μελετούσα πως ένας λαός προκειμένου να διασώσει τη γη του, τη γλώσσα , τον πολιτισμό, την κουλτούρα του, καταφέρνει με πενιχρά μέσα κυριως μόνο με Πίστη και ψυχή να ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ και να μην υποτάσσεται !!!!!
Η Αμερικανοκινητη κυβέρνηση του Μεξικού επεδίωκε με κάθε τρόπο τον αφανισμό τους για να μπορέσει να εκμεταλλευτεί την πλούσια σε νερό και ορυκτά γη τους , τους πολέμαγε, βίαζε τις γυναίκες, απαγόρευε σε δημοσιογράφους να γράψουν την αλήθεια , δωροδοκούσε ιθαγενείς και αντάρτες αλλά μέχρι σήμερα, οι Ζαπατίστας, καταφέρνουν και έχουν τον απόλυτο έλεγχο της ζούγκλας!
Από μικρά παιδιά εκπαιδεύονται στο αντάρτικο, έχουν δικό τους σύστημα υγείας, από τα βότανα, εκπαίδευσης , διοίκησης χωρίς αστυνόμευση γιατί εναλλάσσονται όλοι, πειθαρχία , σεβασμό πρωτίστως στη φύση και μετά στον άνθρωπο !
Το ταξίδι μου εκεί ως free lancer δημοσιογραφος , έγινε ένα χρόνο μετά το δίμηνο οδοιπορικό μου στην εμπόλεμη ζώνη του Ιράκ ....άλλοι πολιτισμοί , διαφορετικοί λαοί αλλά ο ίδιος πόλεμος : πόλεμος για ΠΑΤΡΙΔΑ ελεύθερη ανεξάρτητη δημοκρατική!
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται, παιδί, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητεςΠριν λίγα χρόνια δεν μπορούσα να καταλάβω ποια δύναμη με ώθησε να ταξιδέψω μόνη σε αυτά τα μέρη, αλλά σήμερα κατανοώ το σχέδιο του Θεού μια και η δική μου Πατρίδα καλείται να δώσει τον ίδιο αγώνα ξανά !
Αγώνα επιβίωσης του Ελληνισμού , προστασίας της εδαφικής ακεραιότητας, υπεράσπισης βωμών και εστιών !


ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ !!!!!

Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ

Γεωργία Μπιτάκου