Νέα-Ανακοινώσεις-Δελτία-Άρθρα-Επικαιρότητα

Μεταβίβασαν στο Υπερταμείο Κατοικίες ιδιωτών, Αστυνομικό Τμήμα, σχολεία, γήπεδα και στρατόπεδα

Ολοένα και μεγαλύτερες εκπλήξεις αναμένουν τους δήμους όλης της χώρας, καθώς αναζητούν τα ακίνητα που έχουν μεταβιβαστεί το Υπερταμείο.
Οπως καταγγέλλουν οι δημοτικοί συμβούλοι του δήμου Βύρωνα Παναγιώτης Κόνσουλας και Βάσια Σάρολα μεταξύ των
ακινήτων εντός του δήμου που μεταβιβάστηκαν στο «Υπερταμείο», «διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι βρίσκονται στην λίστα βρίσκονται και αρκετά σχολεία της πόλης μας» όπως αναφέρουν. Στη σχετική λίστα που παραθέτουν περιλαμβάνονται και η παλαιά Αγορά Βύτωνα, δημοτικά γήπεδα, οικόπεδα εντός των οποίων βρίσκονται και ιδιωτικές κατοικίες, το κίτριο του ΑΤ Βύρωνα και το στρατόπεδο «Σακέτα».

Αναλυτικά η λίστα των ακινήτων του Δήμου Βύρωνα που μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο:

1. Η Παλαιά Αγορά Βύρωνα (254,18 τ.μ.)

2. Προσφυγικά Στενά (περίπου 400 τ.μ.)

3. Το Στρατόπεδο Σακέτα (123.129,23 τ.μ)

4. Το κτήριο του Αστυνομικού Τμήματος Βύρωνα (Α.Τ. Αγίου Δημητρίου)

5. Το κτήριο του πρώην ΙΘ’ Αστυνομικού Τμήματος Βύρωνα (οδός Αλατσάτων)

6. Τα σχολεία του Καρέα (λεωφ. Ελλήνων Αξιωματικών)

7. Το Σχολικό Συγκρότημα της Εργάνης (3ο, 4ο, 5ο Γυμνάσιο – Λύκειο Βύρωνα καθώς και τα όμορα δημοτικά σχολεία)

8. Τα δημοτικά γήπεδα επί της Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου (4.127,73 τ.μ)

9. Τα δημοτικά γήπεδα της Εργάνης (γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδα 5Χ5), το δημοτικό αναψυκτήριο «ΤΑ ΑΣΤΡΑ» και όμορος ακάλυπτος χώρος πολλών στρεμμάτων.

10. Γεωτεμάχια πλησίον της οδού Γρανικού (εντός των οποίων βρίσκονται και οικίες ιδιωτών!)

11. Εκτάσεις πολλών στρεμμάτων στην περιοχή του Καρέα

12. Έκταση 66.052,35 τ.μ. κάτω από τη Λ. Κατεχάκη, δίπλα στο Νεκροταφείο Βύρωνα.

13. Έκταση 1.848.254,52 τ.μ., πάνω από τη Λ. Κατεχάκη (παλιό λατομείο δίπλα στον Καρέα).

«Σκοπός της μεταβίβασης των παραπάνω ακινήτων στο χαρτοφυλάκιο του «Υπερταμείου», είναι η διαχείριση και εκμετάλλευση τους (μέσω μίσθωσης, πώλησης κλπ)» αναφέρει ο κ. Κόνσουλας και χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» το γεγονός ότι «όλα τα πιθανά έσοδα που θα υπάρξουν από την εκμετάλλευση αυτή, θα κατατίθενται απευθείας για την αποπληρωμή του δημοσιονομικού χρέους της Χώρας προς τους δανειστές».

Καταγγελίες επίσης υπάρχουν και για την Αργυρουπολη.13 Δημοτικά ακίνητα ( χιλιάδες σε όλη τη χώρα) εκχωρεί η κυβέρνηση στο Υπερταμείο ανάμεσα τους το Δημοτικό Ωδείο Αργυρούπολης , το Πέτρινο Θέατρο, το Εκθεσιακό Κέντρο Κ.α. Ακίνητα που έκτισαν οι προηγούμενες διοικήσεις της Αργυρούπολης από τον ιδρώτα του λαού αυτής της πόλης Σε οικόπεδα που διεκδικεί το ελληνικό δημόσιο καταχρηστικά και τα οποία γλυτώσαμε με δικούς μας αγώνες 40 χρόνια τώρα από τους καταπατητές Νασταιους . Τα παίρνουν λένε από τον Δήμο . Ποιοι; Από ποιους; Όχι πάντως από εμάς
Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και σύσκεψη της Νομικής υπηρεσίας με τους επικεφαλείς των παρατάξεων και τον λαό της πόλης μας για έναρξη δικαστικού αγώνα και μάχη μέχρι τελικής πτώσεως.