Νέα-Ανακοινώσεις-Δελτία-Άρθρα-Επικαιρότητα

«Ειρηνευτική επιχείρηση» η εισβολή στην Κύπρο! Θράσος Ερντογάν...

«Ειρηνευτική επιχείρηση» χαρακτήρισε την εισβολή στην Κύπρο και τα βάρβαρα εγκλήματα του Τουρκικού στρατού,ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκαλώντας για
ακόμη μία φορά το κοινό αίσθημα Ελλήνων και Κυπρίων, των οποίων οι πληγές, σαραντατέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά παραμένουν ανοιχτές.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας στο Φεστιβάλ Αεροδιαστημικής και Τεχνολογίας που διοργανώθηκε στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, υποστήριξε ότι εξαιτίας του εμπάργκο που ακολούθησε της «ειρηνευτικής επιχείρησης» του 1974, αναδείχθηκε η πλήρης τεχνολογική εξάρτηση της Τουρκίας από άλλες χώρες.

Οι... «ειρηνευτικές» θηριωδίες 

Για τον ίδιο οι 200.000 άνθρωποι που εγκατέλειψαν με βία τα σπίτια τους, οι 4.000 νεκροί, οι σχεδόν 2.000 αγνοούμενοι, οι δεκάδες  βασανισμοί, βιασμοί και ομαδικοί τάφοι και μία κατεχόμενη -διχοτομημένη χώρα αποτελούν αποτέλεσμα μιας  «ειρηνευτικής επέμβασης» και όχι εγκλήματα πολέμου. Το περίσσιο θράσος και η αναλγησία, του Τούρκου Προέδρου ενισχύεται από το γεγονός πως αυτές οι δηλώσεις έγιναν φορώντας στρατιωτική περιβολή.

Κάποιος θα πρέπει να του θυμίσει πως οι 40.000 Τούρκοι στρατιώτες, υπό την υποστήριξη της Τουρκικής Αεροπορίας και του ναυτικού, εισέβαλαν παράνομα και κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις βόρειες ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κάποιος θα πρέπει να του επισημάνει πως  η Συνθήκη Εγγυήσεως δεν δίνει το δικαίωμα ένοπλης παρέμβασης στις εγγυήτριες χώρες καθώς  πότε δεν εγκρίθηκε τέτοιο αίτημα από το Συμβούλιο Ασφαλείας, ποτέ η Κυπριακή Δημοκρατία δεν ζήτησε από την Τουρκία να παρέμβει στρατιωτικά και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που συνεδρίασε στη Νέα Υόρκη στις 16 Ιουλίου, δεν είχε καταλήξει σε απόφαση.

Εποικισμός εν εξελίξει

Η αλήθεια είναι πως η Τουρκία ενέργησε και συνεχίζει να ενεργεί με βάση τα προ πολλού έτοιμα σχέδια της. Ακόμα και σήμερα το σχέδιο εποικισμού της νήσου βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή. Η αθρόα προσέλευση εποίκων από την Τουρκία στη Βόρεια κατεχόμενη Κύπρο και η συνεχής πολιτογράφησή τους μέσω παροχής υπηκοότητας δεν σταμάτησε ποτέ. Στόχος τους παραμένει η αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου, μία ενέργεια όμως η οποία έχει χαρακτηριστεί ως έγκλημα πολέμου από τον Καταστατικό Χάρτη του Διεθνούς Στρατιωτικού Δικαστηρίου της Νυρεμβέργης και ακολούθως έχει απαγορευτεί με την 4η Συνθήκη της Γενεύης του 1949.

Προφανώς τέτοιες επιβουλεύσεις δεν «αφορούν», δεν συγκινούν την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας. Ο εμπαιγμός προς τον ελληνικό και κυπριακό λαό πρέπει να τελειώσει. Ο φάκελος της Κύπρου οφείλει να ανοίξει προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες προς δικαίωση όλων εκείνων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της. Το μόνο σίγουρο όμως είναι πως θα αποκαλυφθεί-επιβεβαιωθεί η συμβολή της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας στη μεγάλη προδοσία του 1974. 


Ε. Ελευθερίου