Νέα-Ανακοινώσεις-Δελτία-Άρθρα-Επικαιρότητα

Μαραθώνας: Απίστευτο! Ζητούν από πυρόπληκτους να πληρώσουν τα συσσίτια – Τους διώχνουν και από τις δομές φιλοξενίας


Σχετική εικόναΜετά τις καταγγελίες ότι οικογένειες πυρόπληκτων ενημερώνονται ότι τα παιδιά τους δεν γίνονται δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του δήμου Μαραθώνα με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν θέσεις, έρχεται ακόμα μία καταγγελία, που αφορά αυτή τη φορά το συσσίτιο όλων όσων
φιλοξενούνται στο θέρετρο των Αξιωματικών της Αεροπορίας, στη Νέα Μάκρη.

Πιο συγκεκριμένα, οι πυρόπληκτοι που φιλοξενούνται στα ΚΕΔΑ, ενημερώθηκαν πως η σύμβαση που είχε η Αεροπορία για τα συσσίτια που τους διανέμουν δωρεάν, έληξε χθες Παρασκευή 31 Αυγούστου. Όπως τους ανέφεραν, η Αεροπορία είχε ενημερώσει του Δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας, πως θα έπρεπε να αναλάβουν το συσσίτιο των πυρόπληκτων, αλλιώς θα έπρεπε οι ίδιοι (οι πυρόπληκτοι) να πληρώσουν μέχρι και 7 ευρώ τη μερίδα.

Και ενώ ο Δήμος Ραφήνας έχει ήδη φροντίσει για τη διανομή γευμάτων, στους πυρόπληκτους που φιλοξενούνται στα ΚΕΔΑ και που είναι δημότες του, από τον Δήμο Μαραθώνα δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

Να σημειώσουμε ότι στα ΚΕΔΑ φιλοξενούνται περίπου 150 πυρόπληκτοι.

Για το θέμα αυτό ενημερώθηκε και ο πατέρας Δωρόθεος, ο οποίος, όπως ανέφερε στο irafina.gr, επικοινώνησε αμέσως με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ Κύριλλο, ο οποίος ανταποκρίθηκε αμέσως και τον ενημέρωσε πως αν ο Δήμος Μαραθώνα δεν ανταποκριθεί, η Ιερά Μητρόπολη θα αναλάβει τα έξοδα για την σίτιση των πυρόπληκτων.

Ο πατέρας Δωρόθεος μας ανέφερε επίσης πως οι πυρόπληκτοι δημότες Μαραθώνα, έχουν ενημερωθεί από τον Δήμο, να φύγουν από τις δομές που φιλοξενούνται, αφού έχει εγκριθεί το επίδομα ενοικίου. Όμως όπως είναι γνωστό, το επίδομα αυτό δεν το έχουν λάβει ακόμα.

Μάλιστα όπως μας είπε ο Ιερέας,είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ραφήνας κ. Μπουρνούς, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως όσο αφορά τη σίτιση των πυρόπληκτων, μπορεί να αναλάβει να δοθούν γεύματα και σε δημότες του Μαραθώνα, ενώ από τον γειτονικό δήμο δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση μέχρι αυτή την ώρα.

Ο πατέρας Δωρόθεος τόνισε στο irafina.gr, πως η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν από τους ανθρώπους αυτούς που υπέφεραν από την καταστροφική πυρκαγιά αβοήθητο.

Τέλος να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η σύμβαση που είχε η Αεροπορία για την σίτιση των πυρόπληκτων παρατάθηκε για ακόμα μία εβδομάδα, και θα περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει ανταπόκριση από τον δήμο Μαραθώνα.
πηγή: irafina.gr