Νέα-Ανακοινώσεις-Δελτία-Άρθρα-Επικαιρότητα

Δώσαμε όνομα, Ιστορία και οι Σκοπιανοί, το παίζουν… υπερήφανοι Μακεδόνες!

Ο Ζόραν Ζάεφ μίλησε στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για την κατάκτηση της «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας μετά την συμφωνία των Πρεσπών δηλώνοντας σίγουρος ότι οι Σκοπιανοί θα αποδεχθούν την συμφωνία που υπέγραψε με τον τσίπρα στο
δημοψήφισμα της 20ης Σεπτεμβρίου.
Την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός ότι μιλά στο Ευρωκοινοβούλιο -μάλιστα στη γλώσσα του, την «μακεδονική» όπως την αποκάλεσε- εξέφρασε ο Ζόραν Ζάεφ, απευθυνόμενος στην Ολομέλεια, που πάντως δεν είχε πολλούς ευρωβουλευτές.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε στο «success story» που πέτυχε με τον τσίπρα για μια «ευρωπαϊκή Μακεδονία». Για μια ακόμα φορά ευχαρίστηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την προσήλωσή του στην προσπάθεια για συμφωνία, λέγοντας ότι και οι δύο πλευρές έκαναν παραχωρήσεις και συμβιβασμούς.
«Οι Πρέσπες είναι μοντέλο για επίλυση και άλλων διαφορών που έχουν να κάνουν με ζητήματα ταυτότητας σε παγκόσμιο επίπεδο» συνέχισε.
Υπάρχει ευρύτατη συναίνεση στη χώρα μου για ένταξη στις ευρω-ατλαντικές δομές, συνέχισε ο Ζάεφ, αναφερόμενος σε «Μακεδόνες, Αλβανούς, βλάχους, τουρκικής προέλευσης» κατοίκους της ΠΓΔΜ.