Νέα-Ανακοινώσεις-Δελτία-Άρθρα-Επικαιρότητα

Στην Ελλάδα ΔΕΝ έχουμε Δημοκρατία - ΜΠΙΤΑΚΟΥ στους Irish Times


Καλημέρα! Πριν λίγες μέρες έδωσα συνέντευξη στην ιστορικότερη εφημερίδα που αρθρογραφούν όλοι οι μεγάλοι ηγέτες «Irish Times» με 700.000 αναγνώστες ημερησίως και 8 εκατομμύρια στο web!


Για πρώτη φορά γράφεται διεθνώς η αλήθεια μέσα από όσα είπα! Για το ξεπούλημα της ιστορίας μας αναφορικά με τη Μακεδονία μας με επιχειρήματα και αποδείξεις ιστορικές, για την καταπάτηση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, για την υποταγή των νεοταξικών «Ελληνικών» κυβερνήσεων σε Γερμανία- ΗΠΑ, σε παγκοσμιοποίηση, αγορές, για την επιβολή παράνομων αντισυνταγματικών μνημονίων που κατέστρεψαν την Πατρίδα μας, τη φτωχοποίησαν και πλέον απειλείται η εδαφική της ακεραιότητα !!!!! Για το ότι δεν υπάρχει πλέον Δημοκρατία στην Ελλάδα!!!! Για το ότι πρέπει να σώσουμε τη Μακεδονία για να σώσουμε την Ελλάδα !!!!! Μεγάλη νίκη για το πατριωτικό μέτωπο και το Κίνημα Πολιτών «ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΛΛΑΣ» η συνέντευξη που ξεσκεπάζει την αλήθεια της ΕΛΛΑΔΟΣ !!!!! Ακόμα πολλές νίκες έρχονται, ψηλά το κεφάλι ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ !!!!! Την Πατρίδα μας θα την πάρουμε πίσω και μαζί την υπερηφάνια μας να το θυμάστε !!!!! Λίγοι και τρελοί ήταν πάντα μπροστά και καμία προδοτική δύναμη δεν τους σταμάτησε ΠΟΤΕ!!!!!!

https://www.irishtimes.com/news/world/europe/in-greece-and-macedonia-name-deal-opponents-see-democracy-under-attack-1.3650637

++++

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΠΙΤΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «IRISH TIMES» ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ 

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΤΗΣ «ΛΥΣΗΣ» ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Το δημοψήφισμα στα Σκόπια θεωρήθηκε επιτυχές παρά την συμμετοχή μόνο του 37% των ψηφοφόρων. Διαδηλωτές κρατούν Ελληνικές σημαίες καθώς διαμαρτύροναι στην Θεσσαλονίκη, εναντίον ενός δημοψηφίσματος για την αλλαγή του ονόματος της Μακεδονίας.

Ο Daniel McLaughlin στην Θεσσαλονίκη

Μέ το βόρειο χέρι του Αιγαίου στην πλάτη της, η Γεωργία Μπιτάκου ξεδιπλώνει μια γαλάζια σημαία με το αρχαίο Ελληνικό σύμβολο του ήλιου και το ανυψώνει, σαν να προστατεύει τον μπρούτζινο πολεμιστή που υψώνεται από πάνω της.

Ο Μέγας Αλέξανδρος που ξεκίνησε απο εδώ κοντά για να κτίσει μια αυτοκρατορία που θα εφθανε στις Ινδίες και στην Αίγυπτο, δεν φαίνεται να εχει ανάγκη προστασίας καθώς κοιτάει την Θεσσαλονίκη και τον Θερμαϊκό πάνω από το έμπιστο άλογό του τον Βουκεφάλα.

Αλλά η Μπιτάκου πιστεύει οτι η Ελληνική ταυτότητα και η δημοκρατά αντιμετωπίζουν θανάσιμο κίνδυνο από τις δυτικές άρχουσες τάξεις, την παγκοσμιοποίηση και ότι η πρώτη γραμμή για την μάχη για το μέλλον της Ελλάδος βρίσκεται εδώ, στην επαρχία της Μακεδονίας.

Ο άμεσος κίνδυνος, όπως η Μπιτάκου και άλλοι Έλληνες που σκέπτονται ομοιώς το βλέπουν, είναι η συμφωνία που υπεγράφη φέτος το καλοκαίρι από τις κυβερνήσεις της Ελλάδος και την γειτονική χώρα των Σκοπίων, μια πρώην Γιουγκοσλαβική δημοκρατία που απέχει μόλις 80 χλμ βορείως της Θεσσαλονίκης.

Η συμφωνία θα έθετε τέλος σε μία διαμάχη που κρατά 27 χρόνια για την χρήση απο την χώρα αυτή, που ειναι κυρίως σλαβική, του εν λόγω ονόματος το οποίο η Αθήνα λέει οτι υποκρύπτει εδαφικές διεκδικήσεις στην Ελληνική περιοχή της Μακεδονίας και στην κληρονομία του βασιλείου του Αλεξάνδρου που πέθανε στην Βαβυλωνία οκτώ περίπου αιώνες πριν οι Σλαβικές φυλές εγκατασταθούν στα Βαλκάνια.

Η συμφωνία προβλέπει οτι το κράτος αυτό θα μετονομασθεί σε Βόρεια Μακεδονία με αντάλλαγμα η Ελλάδα να άρει το βέτο της για την ένταξη της στην ΕΕ-μακρινή προοπτική-και στο ΝΑΤΟ, που μπορεί να πραγματοποιηθεί του χρόνου εφόσον τα κοινοβούλια των δυο κρατών υποστηρίξουν την συμφωνία.

Πολλοί άνθρωποι από τις δύο πλευρές των συνόρων αντιτίθενται στην συμφωνία την οποίαν χαρακτηρίζουν σαν μια επίθεση στην εθνική τους ταυτότητα και κυριαρχία, ακόμα και εσχάτη προδοσία.

Έτσι ερχονται σε αντίθεση όχι μόνο με τις κυβερνήσεις τους, αλλά και με τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που υποστηρίζουν πολύ την συμφωνία σαν τρόπο να προωθήσουν σταθερότητα και την επιρροή της Δύσης στα Βαλκάνια, σαν αντίβαρο πολιτικών και εθνικών εντάσεων που παραμένουν και τις φιλοδοξίες της Ρωσίας και της Κίνας στην περιοχή.

Διαδηλώσεις
Η Μπιτάκου υπήρξε εκ των βασικών διοργανωτών και εκπρόσωπος τύπου των διαδηλώσεων που εφεραν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης νωρίτερα φέτος, για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της παραχώρησης του ονόματος και για να εκδηλώσουν την οργή τους για την αρρωστημένη κατάσταση που επέτρεψε την συμφωνία: την συρρίκνωση της Ελληνικής κυριαρχίας και δημοκρατίας που συνοδεύτηκε απο οκτώ χρόνια οικονομικής μιζέριας και λιτότητος που επιβλήθηκε από την Ε.Ε.

“Ορισμένοι άνθρωποι έχυσαν αίμα για να επανενώσουν την Μακεδονία με την Ελλάδα” λέει η Μπιτάκου, αναφερόμενη στον Πρώτο Βαλκανικό πόλεμο του 1912-13, που είδε την Ελλάδα, Σερβία και Βουλγαρία να διώχνουν τους Οθωμανούς και να μοιράζονται την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

“Εάν σώσουμε την Μακεδονία, μπορούμε να σώσουμε την Ελλάδα, εάν την χάσουμε θα χάσουμε την Ελλάδα”, προσθέτει.

“Αλλά η Μακεδονία δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι το Ελληνικό πολιτικό σύστημα εργάζεται κυρίως για τις ΗΠΑ και την Γερμανία. Δεν έχουμε πια δημοκρατία στην Ελλαδα -ο Ελληνικος λαός δεν αποφασίζει και χάνουμε την χώρα μας.”

Η συμφωνία για το όνομα ωστόσο απαγορεύει τις εκατέρωθεν εδαφικές διεκδικήσεις και ενώ αναγνωρίζει την Μακεδονικη εθνικότητα και γλώσσα, αναφέρει οτι δεν έχουν σχέση με τον πολιτισμό ή κληρονομία της αρχαίας Ελλάδος.

“Το δημοψήφισμα στα Σκόπια δεν είναι έγκυρο αλλά ούτε και εκεί υπάρχει δημοκρατία”

Προβλέπει επίσης «διορθωτικές κινήσεις» για την κακή χρήση εθνικών συμβόλων, όπως ο Ελληνικός ήλιος της Βεργίνας που στολίζει την γαλάζια και χρυσή σημαία που κραδαίνει η Μπιτάκου.

Αλλά αυτό δεν καθησυχάζει τους αντιτιθέμενους στα δύο κράτη που βλέπουν την συμφωνία σαν μία επιβολή των δυνάμεων της Δύσεως που έχουν μια γεωπολιτική ημερήσια διάταξη που διαπερνά την θέληση των μικρών κρατών.

Αντίδραση
Είναι ενα αίσθημα που ενισχύεται απο την αντίδραση στο δημοψήφιμα της περασμένης Κυριακής στην Μακεδονία για την συμφωνία για το όνομα όπου μόνο το 37% των εγεγγραμμένων ψηφορφόρων συμμετείχαν -πολύ κάτω απο το 50% που απαιτείται για να είναι έγκυρο το δημοψήφισμα.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων ,η ΕΕ, και αξιωματούχοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ το χαρακτήρισαν σαν θρίαμβο γιατί επικεντρώθηκαν στο 91% των ψήφων του Ναι και επέμειναν οτι η επικύρωση πρέπει να προχωρήσει γρήγορα στην Βουλή της Μακεδονίας. Εάν εγκριθεί εκεί, τότε οι Έλληνες βουλευτές θα υποχρεωθούν και αυτοί να ψηφίσουν για την συμφωνία.

Οι αντιδράσεις αυτές θύμισαν στους Έλληνες το δικό τους δημοψήφισμα του 2015 οταν υποστήριξαν την έκκληση του Αλέξη Τσίπρα να αντισταθούν στους αυστηρούς όρους μιας διάσωσης της ΕΕ, μόνο για να τον δουν να συμφωνεί σε μέτρα λιτότητος μια εβδομάδα αργότερα.

“Το δημοψήφισμα στα Σκόπια δεν ειναι έγκυρο αλλά δεν υπάρχει δημοκρατία ούτε και γι’αυτούς”, σχόλιασε η Μπιτάκου, δημοσιογράφος και ακτιβίστρια.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες που θαυμάζει περισσότερο η Μπιτάκου είναι ο Βλάντιμιρ Πούτιν της Ρωσίας, ο Βίκτωρ Ορμπάν της Ουγγαρίας και ο Ιταλός Υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι.

Η αντίθεση στην συμφωνία αυξάνεται και έχει ξεπεράσει τους ακραίους εθνικιστικούς κύκλους στην Μακεδονία και στην Ελλάδα.

Στήν προσπάθεια να φέρουν τα Βαλκανικά κράτη κάτω από την επιρροή τους, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα πρέπει να προσέξουν να μην εξασθενήσουν την πίστη στην δημοκρατία των λαών τους. Μπορεί να θέλουν να ενταχθούν στις πιό ισχυρές λέσχες του κόσμου, αλλά κανείς δεν θέλει να αγνοείται.


Εδώ το link :