Νέα-Ανακοινώσεις-Δελτία-Άρθρα-Επικαιρότητα

Υπο ανατροπή η Ευρώπη της Γερμανίας στις ευρωεκλογές του Μαίου 2019


Το επόμενο έτος αποτελεί χρόνο καμπής ή και ανατροπής για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την ευρωζώνη και σε τελευταία ανάλυση, για την Ευρώπη της Γερμανίας. Οι επερχόμενες ευρωεκλογές του Μαίου 2019 είναι πολύ πιθανό να ανατρέψουν τους σημερινούς συσχετικούς της ευρωβουλής όπου κυριαρχούν οι φιλο-ευρωπαϊστές.

Οι χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό ευρωβουλευτών στο ευρωκοινοβούλιο είναι η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία. Οι εκπρόσωποι της τελευταίας στην ευρωβουλή του Μαίου 2019, θα είναι σε ποσοστά της τάξης του 70%, σκληροί πολέμιοι της Ευρώπης της Γερμανίας και της ευρωζώνης. Στην Γαλλία, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, σηματοδοτούν κατάρρευση της δημοφιλίας του Μακρόν και αλματώδη άνοδο των αντί- ευρώ κομμάτων από τα δεξιά και τα δεξιά του κλασικού πολιτικού φάσματος. Κατά συνέπεια και εκεί, η μεγάλη πλειοψηφία των ευρωβουλευτών θα διάκεινται αρνητικά στο γερμανικό κατεστημένο της Ευρώπης.

Αλλά και στην ίδια την Γερμανία, το AfD και οι Πράσινοι, αναδεικνύονται σε ισχυρούς αντιπάλους των πάλαι ποτέ κυρίαρχων κομμάτων, των Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών, που είναι οι κύριοι υποστηρικτές του σημερινού ευρω-γερμανικού κατεστημένου. Στην Πολωνία, Ουγγαρία, τσεχία,Αυστρία,Ολλανδία, Φιλανδία,Σουηδία, Πορτογαλία, Ισπανία και στις άλλες χώρες, επίσης ενισχύονται σημαντικά οι ευρωσκεπτικιστές.

Με τους Ιταλούς να πορεύονται σε έναν δρόμο σκληρής αντιπαράθεσης με το Βερολίνο και τον Ντόναλντ Τράμπ να συμπορεύεται στην ίδια γραμμή, είναι φανερό ότι το ευρωγερμανικό οικοδόμημα τρίζει από τα θεμέλια του.Κάτι ξέρει ο Σαλβίνι που λέει ότι η σημερινή Ευρώπη δεν θα είναι ίδια ύστερα από τις ευρωεκλογές του Μαίου 2019.Ευχόμαστε και ελπίζουμε να βγει αληθινός.

Από odosdrachmis.gr