Νέα-Ανακοινώσεις-Δελτία-Άρθρα-Επικαιρότητα

Προσβολή νεκρού από τους Αλβανούς: «Οι Βορειοηπειρώτες είναι τσοπανόσκυλα» – Οι Αλβανοί την Τρίτη παραδίδουν τη σορό του Κ.Κατσίφα


Αντικείμενο σάτιρας έγινε ο θάνατος του ήρωα ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, καθώς σε κωμική εκπομπή της αλβανικής τηλεόρασης, ο παρουσιαστής θεώρησε σωστό να σατιρίσει δημόσια έναν νεκρό, δολοφονημένο από τα πυρά των αλβανικών ειδικών δυνάμεων.


Επεκτείνοντας το χιούμορ του σε όλη τη Βόρειο Ήπειρο, την οποία αποκαλεί «Νότιο Αλβανία”, είπε προκλητικά πως πρέπει να δέσουν τα τσοπανόσκυλα, αναφερόμενος στους Βορειοηπειρώτες.
Την στιγμή που οι έρευνες για τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε την ζωή του ο Κωνσταντίνος Κατσίφας συνεχίζονται, και ενώ το βαθύ κράτος της Αλβανίας επιχειρεί τακτικά με κάθε τρόπο κατά των Βορειοηπειρωτών, κάποιοι βρίσκουν αστείο το να κάνουν «πλάκα» δημόσια με έναν νεκρό.
Ένας από αυτούς τους «κάποιους» είναι και ο Agim Bajko, ένας Αλβανός κωμικός και δημοσιογράφος, ο οποίος παρουσιάζει την δική του εκπομπή.
Σε αυτή, χάριν «πλάκας», συνέδεσε την υπόθεση Κατσόφα με τις καταγγελίες στα Αλβανικά ΜΜΕ για  χρηματισμό Αλβανών από Έλληνες, λέγοντας πως αυτός ήταν ο λόγος που… εξεγέρθηκε.

«Είπε, γιατί εμένα μου δίνουν 300 ευρώ και στους Αλβανούς δίνουν εκατομμύρια» ήταν τα λόγια του, ενώ αποκάλεσε «τσοπανόσκυλα» τους Βορειοηπειρώτες.

Όλα όσα είπαν οι αλβανικές αρχές στον Έλληνα αξιωματικό

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως περιέγραψαν λεπτό προς λεπτό οι αλβανοί αξιωματικοί στον Έλληνα αξιωματικό επικεφαλής κλιμακίου που μετέβη στα Τίρανα το συμβάν με τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που είπαν οι Αλβανοί αξιωματικοί είναι ότι το περιστατικό δεν προκλήθηκε για την ελληνική σημαία αλλά ότι ο Κατσίφας άρχισε να πυροβολεί στον αέρα.
Όπως είπαν οι Αλβανοί δέχτηκαν τηλεφωνήματα από κατοίκους της περιοχής ότι κάτι περίεργο συνέβαινε. Αρχικά, όπως είπαν πήγε η αστυνομία της περιοχής αλλά όταν εξαφανίστηκε ο 35χρονος ομογενής κλήθηκαν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.
Οι ειδικές δυνάμεις τότε διαπίστωσαν, σύμφωνα πάντα με την αλβανική πλευρά, ότι ο Κατσίφας είχε κατευθυνθεί προς το ύψωμα και προσπάθησαν να τον σταματήσουν. Όμως ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών και ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός φέροντας δυο σφαίρες στον θώρακα που προκάλεσαν διαμπερή τραύματα.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Έλληνας αξιωματικός μπόρεσε να δει την δικογραφία αλλά δεν του επετράπη να πάρει αντίγραφο, δηλαδή την είδε επί τόπου.
Ο αρχηγός της Αλβανικής αστυνομίας υποστήριξε ότι όλα έγιναν με βάση το νόμο. Στο ερώτημα από την ελληνική πλευρά τι θα γίνει με την σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα και αν θα δοθεί και πότε στους συγγενείς τονίστηκε ότι δεν είναι αρμοδιότητα των αστυνομικών αλλά του εισαγγελέα.
Σημειώνεται ότι σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δήλωσε ότι η μη επιστροφή της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα συνιστά προσβολή νεκρού.
Η Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων της Αλβανίας τελικά δέχθηκε το επίσημο αίτημα των μελών της οικογενείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα για την παράδοση της σορού που παραμένει στο νεκροτομείο για 9η ημέρα.
Όπως αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ, μαζί με την σορό του 35χρονου, ο δικηγόρος Ευθύμιος Ναυρίδης θα παραλάβει αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού Ινστιτούτου για να το παραδώσει στα μέλη της οικογένειας του θύματος.
Ο πατέρας του Κωνσταντίνου είχε ζητήσει να παραλάβει την σορό του τρεις ημέρες μετά το θάνατό του αφού πρώτα παραιτήθηκε από την παράλληλη εμπειρογνωμοσύνη από Έλληνα ιατροδικαστή.
Το αίτημα του Γιάννη Κατσίφα παραδόθηκε στο Γραφείο της Εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων και ύστερα από πολυήμερη αργοπορία εξέδωσε την θετική απάντησή της σήμερα.

Πηγή: Πηγή:pentapostagma.gr, Himara.gr