Νέα-Ανακοινώσεις-Δελτία-Άρθρα-Επικαιρότητα

Οι ανίερες κατηγορίες κατά του Μιχάλη Σάλλα


Γράφει ο Θεόδωρος Κατσανέβας

Οι κατηγορίες κατά του Μιχάλη Σάλλα είναι ανυπόστατες έως γελοίες.Έχουν μεθοδευτεί από τις κατοχικές δυνάμεις και ιδιαίτερα από τον εδώ τοποτηρητή τους τον Γιάννη Στουρνάρα, γιατί ο Μ.Σ. ήταν και είναι αντίθετος στο ξεπούλημα των ελληνικών τραπεζών στους Γερμανούς και στους ξένους Γύπες.( Διαβάστε πρόσφατο σχετικό άρθρο του Μ. Σάλλα για τις τράπεζες από τον Οκτ. τρέχοντος, που δημοσιεύουμε σε άλλη στήλη).

Ο Μιχάλης Σάλλας δεν ήταν δικός τους άνθρωπος, δεν έκανε “κολοτούμπες” για να υπηρετήσει την καταστροφή των ελληνικών τραπεζών και της χώρας για ίδιον όφελος.Εκτός των άλλων, έχει τοποθετηθεί απέναντι στους πλειστηριασμούς, όπως και στην μεταφορά των κόκκινων δανείων σε τραπεζικούς Γύπες, καθώς και στην υφαρπαγή κατοικιών και επιχειρήσεων έναντι ευτελούς τιμήματος. Και αυτό, όπως πολλά άλλα, δεν του το συγχώρεσαν οι ξένοι άρπαγες της χώρας με τους εδω συνεργάτες τους

Το λάθος του Μ.Σ. είναι ότι, ενώ είχε τη δύναμη παλαιότερα, δεν φρόντισε έγκαιρα να μπει στα ΜΜΕ και να στηρίξει πατριωτικές δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις που θα απέτρεπαν την κλοπή των τραπεζών και της ελληνικής δημόσιας περιουσίας από τις κατοχικές δυνάμεις της χώρας.

Στο τέλος βέβαια θα δικαιωθεί αλλά η ζημιά έχει γίνει. Το δυσάρεστο είναι ότι, δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρασυρμένοι από την προπαγάνδα των κατοχικών ΜΜΕ, μιλούν άδικα εναντίον του, χωρίς η όλη υπόθεση να έχει τελεσιδικήσει. Το τεκμήριο της αθωότητος δεν ισχύει στην περίπτωσή του, αφού είναι εχθρός του καθεστώτος.

Έτσι απλά και σαδιστικά, πετροβολούν έναν άνθρωπο που έδωσε ψωμί σε δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στην τράπεζα, τις θυγατρικές και τις επιχειρήσεις που ίδρυσε και στήριξε.Το τελευταίο μεγάλο έλληνα τραπεζίτη που  δημιούργησε μέσα σε είκοσι χρόνια τη μεγαλύτερη ελληνικότατη τράπεζα από το τίποτα, η οποία είχε επεκταθεί με επιτυχία στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο, στην Ευρώπη και στήριζε την ελληνική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τώρα τη θέση του έχουν πάρει δευτεροκλασάτοι εξωνυμένοι υπάλληλοι-τραπεζίτες που γιαλίζουν τα παπούτσια των ξένων αφεντικών-αρπακτικών, ροκανίζουν τους παχυλότατους μισθούς τους και εκτελούν εντολές άμωθεν σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού λαού.

Αθλιότεροι όλων είναι όσοι έσπευσαν ασμένως να καταδικάσουν τον Μ.Σ. χωρίς  να ακούσουν τη δική του πλευρά που υποστηρίζει ότι, τα δάνεια που πήρε ήταν για οικήματα της Τράπεζας που παραμένουν ακόμα και σήμερα στην ιδιοκτησία της.Έτσι φτάσαμε να ανεχόμαστε αν δεν υμνούμε τους αρπακτικούς ξένους τραπεζικούς Γύπες τύπου Ουάτσα όπως και τον “ελληνόφωνο” διορισμένο τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα που κατέστρεψε την Εμπορική Τράπζα ως διοικητής της και τώρα καταστρέφει την ελληνική οικονομία, παραδίδοντας τις ελληνικές τράπεζες στα ξένα αφεντικά.

Είναι καιρός να καταλάβουμε ότι, ο εχθρός δεν είναι μέσα μας αλλά Έξω-αποδώ. Τότε και μόνο τότε, μπορεί να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.

odosdrachmis.gr