Νέα-Ανακοινώσεις-Δελτία-Άρθρα-Επικαιρότητα

Ο «αρχιερέας» των μνημονίων πρώην Γ.Γ εσόδων του ΓΑΠ Χ.Θεοχάρης εντάσσεται και αυτός στη ΝΔ

Ο «αρχιερέας» των μνημονίων πρώην Γ.Γ εσόδων του ΓΑΠ Χ.Θεοχάρης εντάσσεται και αυτός στη ΝΔ
Στη ΝΔ προσχωρεί εντός της ημέρας ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.  

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Θεοχάρης αναμένεται να συναντηθεί το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της νέας Δημοκρατίας και στην συνάντηση αυτή να ανακοινώσει την προσχώρηση του στη Νέα Δημοκρατία. 
Όλα ξεκίνησαν από συνέντευξη που έδωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής την Κυριακή που μας πέρασε την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος στην οποία ανέφερε ότι είναι πολύ κοντά στην πολιτική του σκέψη αυτά που διατυπώνει το τελευταίο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η προσχώρηση Θεοχάρη στη Νέα Δημοκρατία ανατρέπει και την αριθμητική για την ψήφο της συμφωνίας των Πρεσπών από ένα δεδομένο πως αν ο κύριος Θεοχάρης είναι από σήμερα βουλευτής της Νεας Δημοκρατίας θα πειθαρχήσει στη γραμμή του κόμματος και θα καταψηφίσει την συμφωνία όταν έρθει στη Βουλή.
Ο κύριος Θεοχάρης θα είναι ο τέταρτος ανεξάρτητος βουλευτής που προσχωρεί στη Νέα Δημοκρατία μετά την Κατερίνα Μάρκου τον Ιάσωνα Φωτήλα και τον Γιώργο Κάτσιαντώνη.
Ο Χάρης Θεοχάρης εξελέγη βουλευτής με το Ποτάμι για πρώτη φορά στις εκλογές Ιανουαρίου 2015 και επανεξελέγη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Το 2011 έγινε Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων. Aπό από τις αρχές του 2013 ως και τον Ιούνιο του 2014 ήταν Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων στο Υπουργείο Οικονομικών.
Ο κ. Θεοχάρης ήταν από τους ανεξάρτητους βουλευτές που σκέφτονταν να ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο, όπως δηλώνει στην ίδια συνέντευξη, δηλώνει ότι «οι συνεχείς δηλώσεις Ζάεφ και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύει ναι συμφωνία που είχε ούτως ή άλλως εξαρχής προβλήματα, δεν σας κρύβω ότι μου έχουν προκαλέσει δεύτερες σκέψεις», θέση που προφανώς διευκολύνει την προσέγγιση του με τη Νέα Δημοκρατία.
Επίσης σε ερώτηση για το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου, ο ανεξάρτητος βουλευτής δηλώνει ότι η πρόσκληση αυτή δεν αφορά τον χώρο του προοδευτικού φιλελευθερισμού στον οποίο ανήκει ο ίδιος.
pronews.gr