Νέα-Ανακοινώσεις-Δελτία-Άρθρα-Επικαιρότητα

Τι σημαίνει η εμμονή του Ζ.Ζάεφ για «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα: Η ζημιά που προκάλεσε η Συμφωνία των Πρεσπών

Τι σημαίνει η εμμονή του Ζ.Ζάεφ για «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα: Η ζημιά που προκάλεσε η Συμφωνία των Πρεσπών
Ο Ζόραν Ζάεφ στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο δεν πήρε πίσω τα περί «μακεδονικής» γλώσσας αλλά υποστήριξε κιόλας ότι «γλώσσα και ταυτότητα έχουν κατοχυρωθεί στην συμφωνία των Πρεσπών»

Δηλαδή μέσα σε λίγες ημέρες προέβη στην ίδια τοποθέτηση μετά από όσα είπε στη Βουλή των Σκοπίων στην οποία έκανε λόγο για εμάθηση «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα.
 Όμως αυτή την φορά η ρητορική  Ζάεφ έχει στόχο την ανάδειξη «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα δημιουργώντας έτσι αλυτρωτικές βλέψεις, τις οποίες κανένα Σύνταγμα όσες αλλαγές και αν κάνει δεν θα μπορεί να τις αποτρέψει.
«Είμαστε "μακεδόνες" και μιλάμε "μακεδονικά". Κανείς δεν θα το αμφισβήτησει αυτό ξανά» είπε ο Ζάεφ αναρτώντας το σχετικό απόσπασμα της τοποθέτησής του σε βίντεο στo Facebook.
Επισήμανε παράλληλα ότι «η ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας είναι μόνο ένας γεωγραφικός προσδιορισμός» προσθέτοντας ότι «η "μακεδονική" ταυτότητα και η "μακεδονική" γλώσσα προστατεύονται (σ.σ. με τη Συμφωνία των Πρεσπών) όσο ποτέ άλλοτε».
Απαντώντας, δε, στην ανησυχία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο MakFax, των παρισταμένων σχετικά με την ταυτότητά τους, ο Ζάεφ τους απάντησε ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν γιατί«στη συμφωνία με την Ελλάδα υπάρχει αναγνώριση της "μακεδονικής" γλώσσας και του αυτοπροσδιορισμού μας».


Ο Ζάεφ αυτά δεν τα λέει γιατί έτσι του ήρθανε στο μυαλό. Έχει μεθοδικό σχεδιασμό αρκεί να δει κάποιος τις πρόσφατες συνταγματικές αλλαγές τις οποίες ενέκρινε το σκοπιανό κοινοβούλιο
Οι συγκεκριμένες τροπολογίες, οι οποίες κατατέθηκαν από την κυβέρνηση Ζάεφ στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, εγκρίθηκαν με απλή πλειοψηφία (61 βουλευτές) την Κυριακή
Συγκεκριμένα, 64 βουλευτές άναψαν το πράσινο φως στην τροπολογία, η οποία αναφέρει ότι «η Πολιτεία σέβεται την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την πολιτική ανεξαρτησία των γειτονικών κρατών».
Ταυτόχρονα, 66 βουλευτές ενέκριναν και την τελευταία τροπολογία, η οποία αφορά την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των υπηκόων της που ζουν ή διαμένουν στο εξωτερικό.
Εδω κρύβεται η παγίδα: Κάνει σαφή αναφορά για προστασία δικαιωμάτων και συμφερόντων υπηκόων που ζουν στο εξωτερικό. Ο Ζ.Ζάεφ επιχειρεί να δημιουργήσει «ομογένεια» στην Ελλάδα.
Για αυτό είπε πως θα διδάσκονται τα «μακεδονικά» στα ελληνικά σχολεία. Εάν κυρωθεί η Συμφωνία από την ελληνική Βουλή αμέσως την επόμενη ημέρα που θα έχει γίνει πλέον εσωτερικό δίκαιο, θα ξεκινήσει και μάλιστα νόμιμα η διαδικασία «προστασίας των δικαιωμάτων» όσων φιλοσκοπιανίζουν στην Βόρεια Ελλάδα.
Πηγή:pronews.gr