Νέα-Ανακοινώσεις-Δελτία-Άρθρα-Επικαιρότητα

Ν.Φίλης: «Είναι δεδομένο ότι θα περάσει η Συμφωνία»- Τι λένε Σημίτης και Καραμανλής για τις Πρέσπες;

Ν.Φίλης: «Είναι δεδομένο ότι θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών»
Ως αντιπαράθεση της πολιτικής με τον χρηματοιστωτικό τομέα περιγράφει την επερχόμενη εκλογική μάχη ο Νίκος Φίλης υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει ως προτεραιότητα να ξαναφτιάξει το κοινωνικό κράτος που κατέρρευσε υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας που πλήρωσε το μεγάλο κόστος των μνημονίων.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας εμφανίστηκε βέβαιος -στην ΕΡΤ- ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από τη Βουλή και εκτίμησε ότι αν επιτραπεί κατά συνείδηση ψήφος, τότε θα υπάρξει μεγάλη πλειοψηφία.
«Είναι δεδομένο ότι θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών και αν δεν μπει κομματική πειθαρχία θα υπάρχει ευρύτερη πλειοψηφία», ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είχαν φτάσει κοντά σε συμφωνία χωρίς να έχουν «πάρει» στα οφέλη της κάθε διαπραγμάτευσης την χρήση έναντι όλων όπως γίνεται τώρα. 
Τι λένε Σημίτης και Καραμανλής για τις Πρέσπες; 
Παράλληλα απέδωσε σε προσχήματα την κριτική της αντιπολίτευσης ότι με τη Συμφωνία αναγνωρίζεται «Μακεδονική» εθνότητα.«Το θέμα της ιθαγένειας δεν δεσμεύει το θέμα της εθνικότητας», υποστήριξε συμπληρώνοντας ότι «όλα αυτά αποτελούν προσχήματα για τη ΝΔ. Ο κ. Σημίτης είχε κλείσει με σύνθετη ονομασία χωρίς το erga omnes και τώρα που έχουμε μια καλύτερη συμφωνία και να μην μιλάει καθόλου ο κ. Σημίτης και η κ. Γεννηματά να λέει όχι; ...έχουν χρέος να μιλήσουν σήμερα οι ηγέτες εκείνης της περιόδου, ο κ. Σημίτης, ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Καραμανλής».
Λάθος τα εμπάργκο στα κανάλια 
Με μία προσεκτική τοποθέτηση, ο Νίκος Φίλης χαρακτηρίζει λάθος και το εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ και το εμπάργκο της κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ, αν και τα διαχωρίζει ως περιπτώσεις. Μάλιστα επιτίθεται στη Μαρία Σπυράκη για την αναφορά της ότι η βόμβα δεν έσκασε την ΕΡΤ. Όπως είπε: «Δυο διαφορετικές περιπτώσεις τα εμπάργκο με το ίδιο αποτέλεσμα. Λάθος το εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ και λάθος το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ. Η δημοκρατία σημαίνει ενημέρωση και η ενημέρωση αντιπαράθεση. Κατάπτωση της πολιτικής λειτουργίας της χώρας, χρειάζεται σχόλιο η δήλωση της Μαρίας Σπυράκη ότι η βόμβα μπήκε στο ΣΚΑΪ και όχι στην ΕΡΤ»
pronews.gr