Νέα-Ανακοινώσεις-Δελτία-Άρθρα-Επικαιρότητα

«Παρέλαση» Ευρωπαίων ηγετών αναμένεται στην Αθήνα τον Ιανουάριο για να πιέσουν για το Σκοπιανό

Η Α.Μέρκελ έρχεται τον Ιανουάριο με το «μαστίγιο» για να «συμμορφώσει» Κ.Μητσοτάκη για το Σκοπιανό
«Παρέλαση» Ευρωπαίων ηγετών  αναμένεται στην Αθήνα για να πιέσουν τα πολιτικά κόμματα να υπερψηφίσουν τη συμφωνία με τα Σκόπια καθώς φοβούνται ότι αυτή θα βγει τραυματισμένη από την ελληνική Βουλή.Την αρχή κάνει, ποιος άλλος μα η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Όπως είχε γίνει στα Σκόπια πριν την δική τους έγκριση, έτσι τώρα φαίνεται πως η Ελλάδα θα γίνει αποδέκτης έντονων πιέσεων.
Την αρχή κάνει, ποιος άλλος μα η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ η οποία θα επισκεφθεί την Ελλάδα μετά από τέσσερα χρόνια, προκειμένου να πιέσει, όπως... εκείνη ξέρει, τον αρχηγό της ΝΔ Κ.Μητσοτάκη για να δεχθεί την συμφωνία.
Η επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ αναμένεται να είναι διήμερη και έχει προγραμματιστεί για τις 10 και 11 Ιανουαρίου.
Η Γερμανίδα καγκελάριος είναι γνωστό φυσικά ότι στηρίζει τη Συμφωνία με τα Σκόπια και η επίσκεψή της συνδέεται με αυτή.
Μάλιστα, δεν θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι η επίσκεψή της συμπίπτει με τις ημερομηνίες όπου θα ολοκληρώνεται στη βουλή των Σκοπίων η διαδικασία κύρωσής της και το «μπαλάκι» θα μεταφέρεται στην Αθήνα όπου θα πρέπει να αρχίσουν οι διαδικασίες για να περάσει η συμφωνία από τη Βουλή.
Να σημειωθεί επίσης ότι η κυρία Μέρκελ είχε βρεθεί στα Σκόπια την παραμονή του δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Γερμανίδα καγκελάριος επισκέπτεται την Αθήνα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Σαμαρά η Ανγκελα Μέρκελ είχε επισκεφθεί τη χώρα μας δύο φορές.
Ο γερμανικής εμπνεύσεως χάρτης με την «εννιαία Μακεδονία»!
pronews.gr