Νέα-Ανακοινώσεις-Δελτία-Άρθρα-Επικαιρότητα

«Θα βοηθήσω την Ελλάδα για να σώσουμε τα παιδιά μας» Μ.SalviniΤης Γεωργίας Μπιτάκου«Ο Σαλβίνι είναι στο Καραϊσκάκη ήρθε incognito για να δει τη Μίλαν με τον Ολυμπιακό» , ένα μήνυμα στο κινητό μου που δεν θα ξεχάσω ποτέ .

Έχοντας ζήσει στην Ιταλία δέκα χρόνια με σπουδές Νομικής, Δημοσιογραφίας , Θεατρολογίας και έχοντας εργαστεί εκεί στη διοίκηση Ευρωπαϊκων Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, αγαπώ , γνωρίζω και παρακολουθώ την Ιταλική πραγματικότητα .
Οι φίλοι Ιταλοί χαμογελούν ξανά και αυτό οφείλεται κυρίως στον εντυπωσιακό άνδρα που κάθεται μπροστά μου στη σουίτα 312 στα VIP του Καραϊσκάκη δίπλα στη σουίτα του προέδρου των Ερυθρολεύκων, Ευάγγελου Μαρινάκη !
Μήνες τώρα είμαι σε επικοινωνία με στενούς συνεργάτες του Capitano («αρχηγός» όπως προσφωνούν τον Σαλβίνι), αρχηγού της Lega , αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εσωτερικών και προετοιμάζονταν συνάντηση μαζί του μετά τα Χριστούγεννα ως δημοσιογράφος αλλά και επικεφαλής της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΛΛΑΣ .
Το ταξίδι αστραπή όμως στην Αθήνα του ηγέτη - που μάχεται να αλλάξει την Ευρώπη , καθιστώντας την ξανά άνθρωπινη, δημοκρατική, εθνοκεντρική, της αληθινής αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας - δίνει την αφορμή να επισπευσθεί η γνωριμία !
Στη σουίτα του , πραγματικά ευγενέστατοι οι υπάλληλοι της προσωπικής του ασφάλειας , όπως εξίσου ευγενικοί και οι υπάλληλοι του κ.Μαρινάκη που με διευκόλυναν να συναντήσω τον πιο δημοφιλή πολιτικό της Ευρώπης αυτή τη στιγμή και μέσα από τις αμέτρητες μεταφράσεις μου , πολύ αγαπητό και στην Ελλαδα . Πρόσφατα εξάλλου είχαμε διοργανώσει με το Κίνημα ΔΙΕΞΟΔΟΣ , πρωτοβουλία υποστήριξης της Ιταλικής Κυβέρνησης, έξω από την Ιταλική πρεσβεία !
Το τέλος του αγώνα βρίσκει τον κ.Μαρινάκη να πλέει σε πελάγη ευτυχίας και όλους τους συνεργάτες του σε αντίθεση με τον Capitano και τους φιλάθλους της Milan που πρέπει να διαχειριστούν μια μη αναμενόμενη ήττα .
«Αύριο το πρωί καλύτερα να μιλήσετε» με συμβουλεύουν οι συνεργάτες του και είχαν απόλυτο δίκιο γιατί ο Σαλβίνι που αντάμωσα το πρωινό δεν είχε καμία σχέση με τον αναστατωμένο από την ήττα της ομάδα του αλλά επιβλητικό άνδρα με εντυπωσιακή πάντα αύρα που με χαιρέτισε ευγενικά και λακωνικά τη νύχτα του αγώνα !
Μείναμε μαζί οι τρεις μας (συνόδευε υπερήφανος τον ανήλικο γιο του) στο τραπέζι του πρωινού για 35 λεπτά αφού μας διέκοψε η προσωπική του ασφάλεια για να τον οδηγήσει στο αεροδρόμιο προκειμένου να μη χάσει την πτήση του .
Οι φωτογραφίες πραγματικά τον αδικούν , ψηλός περίπου 1,85, , ευθυτενής , διαπεραατικό βλέμμα , ευγενέστατος , ταπεινός , πολύ απλός στην προσέγγισή του και ανθρώπινος !
Το πρωινό του, δεν το άγγιξε και μου αφιέρωσε με απόλυτη προσοχή και σεβασμό το χρόνο του .
Του εξήγησα τι συνέβη στην Ελλάδα από το 2010 μέχρι σήμερα , πως υποδουλώθηκε η χώρα , πως παραδόθηκε η εθνική κυριαρχία , πως ξεπουλήθηκε ο δημόσιος πλούτος.
«Ποιος είναι ο μέσος μισθός στην Ελλάδα , Giorgia» με ρώτησε , «οι Έλληνες έχουν πρόσβαση στην υγεία και στην ασφάλεια;»
Όταν άκουσε το μέσο μισθό , έδειξε να αγανακτεί με την έκφρασή του και την ίδια στιγμή να συμπάσχει με τους καρκινοπαθείς που του εξήγησα πως αδυνατούν να νοσηλευτούν και να έχουν πρόσβαση σε σύγχρονη θεραπευτική φαρμακολογία .
Το σήμα στη φόρμα που φόραγε εξάλλου αποτύπωνε πρόγραμμα που προωθεί για την θεραπεία του καρκίνου .
Στα θέματα κοινωνικής πολιτικής έχει δείξει αμείωτο ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή της ανάληψης εξουσίας .
Συνέχισα διηγώντας του την εγκληματική αύξηση περιστατικών αυτοκτονίας λόγω της απάνθρωπης οικονομικής πολιτικής , τη διάλυση της βιομηχανίας , της ναυτιλίας , της αγροτικής ζωής , το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα, το σύμφωνο μετανάστευσης που υπέγραψε ο Τσιπρας χωρίς να ενημερώσει το λαό και εκτενώς αναφέρθηκα στο πραξικόπημα του 2015- που γνώριζε ο Capitano - όταν το όχι μετατράπηκε σε ναι, αναγκάζοντας την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού να απέχει στις δεύτερες εκλογές και να έχουμε Κυβέρνηση του 17%
Για να με διακόψει , ρωτώντας με «Η αντιπολίτευση τι κάνει στην Ελλαδα;»
Εύκολο να του απαντήσω πως η υποτιθέμενη «δεξιά» εναλλάσσεται με την υποτιθέμενη «αριστερά» για να υπηρετεί την ίδια υποτακτική πολιτική στη διεθνή ευρωπαϊκή ελίτ και στα παρακλάδια του κερδοσκόπου Sorros , που και ο ίδιος εξάλλου πολεμά και καταγγέλει στις ομιλίες του.
Για το εθνικιστικό κόμμα ΧΑ φάνηκε να έχει άποψη αλλά να μη συντάσσεται .
«Και οι Έλληνες τι σκοπεύουν να κάνουν στις εκλογές» η επόμενη ερώτησή του ...
«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ξεκάθαρα», εξηγώ , « πως οι Έλληνες είναι εγκλωβισμένοι , το μεγαλύτερο ποσοστό είναι αναποφάσιστο ή θέλει να απέχει , δεν πιστεύει στα κόμματα και νιώθουν πως κανείς δεν εκφράζει την επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί μια κατεύθυνση ενωτική και αμιγώς πατριωτική που θα υπερασπίζεται τους βασικούς πυλώνες ύπαρξης , συγκρότησης και επιβίωσης του Ελληνισμού».
«Από μικρή πίστευα πάντα στη ζωή μου πως ανέφικτο δεν υπάρχει» του επισημαίνω «και αφού μπορώ να δω μπροστά μου την Πατρίδα μας ελεύθερη τότε μπορεί και θα γίνει ελεύθερη»
«Giorgia , η Ιστορία σας είναι γνωστή
ξέρουμε όλοι πόσο δυνατός λαός είστε το δείξατε πολλές φορές από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα», συμπληρώνει και κερδίζει απεριόριστα την εκτίμησή μου όταν σε ερώτησή μου για το εάν γνωρίζει το θέμα της Μακεδονίας μας , συναινεί πως το γνωρίζει όπως και ότι ο Μέγας Αλεξανδρος ήταν Έλληνας και μίλαγε Ελληνικά , αυτονόητα πράγματα δηλαδή και δεδομένα παγκόσμιας αναμφισβήτητης ένδοξης ιστορίας !Φυσικα γνώριζε για το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Αθήνας και τόνισα πως καταπατήθηκε ουσιαστικά η δημοκρατία αφού δεν έγινε σεβαστή η λαϊκή εντολή όπως το Σύνταγμα οριζει
Ειπώθηκαν πολλά μέσα σε 35 λεπτά , δεν άγγιξε ποτέ το πρωινό του, άκουγε με τόσο σεβασμό και προσήλωση και αφού βγάλαμε και την αναμνηστική φωτογραφία , ήρθε η σειρά μου να ρωτήσω με αγωνία :
-MATTEO πιστεύεις ότι η Ελλάδα η πατρίδα μου μπορεί να σωθεί ; Απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη
-ΝΑΙ , από εσάς εξαρτάται , εγώ κάνω πολλά για τους Ιταλούς και θα κάνω και για τους Έλληνες , θα βάλω το λιθαράκι μου αλλά εσείς έχετε τη δύναμη
-Εσύ από που αντλείς τη δύναμη και είσαι τόσο γενναίος και δεν φοβάσαι ;
-Όλα γίνονται για να σώσουμε τα παιδιά μας !
Ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα σε όλους τους Έλληνες και με αποχαιρέτησε με μια ζεστή αγκαλιά με αποτύπωμα αυθεντικό , αληθινό , ανθρώπινο . «Συνέχισε να πιστεύεις πως τίποτε δεν είναι ανέφικτο και εγώ το ίδιο πιστεύω»...
Στο επανιδείν λοιπόν Capitano γιατί το μόνο βέβαιο ...έπεται συνέχεια
**** ευχαριστώ πολύ το γνωστό επιχειρηματία και αγαπητό φίλο Πέτρο Γεωργόπουλο που διευκόλυνε την πρόσβασή μου τελευταία στιγμή στις σουίτες του Ολυμπιακού
Για πρώτη φορά που μπήκα σε ποδοσφαιρικό αγώνα στη ζωή μου, σας έφερα γούρι πάντως κ.Μαρινάκη...
Γεωργία Μπιτάκου
Επικεφαλής Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών «ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΛΛΑΣ»