Νέα-Ανακοινώσεις-Δελτία-Άρθρα-Επικαιρότητα

Παραιτήθηκε ο Πάνος Καμμένος για το Μακεδονικό


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανήκει εδώ και λίγα λεπτά, στην πολιτική ιστορία της χώρας.

Υπουργός Εθνικής Αμυνας, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αναλαμβάνει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ε.Αποστολάκης, όπως άλλωστε έχει ενημερώσει από τις 28 Δεκεμβρίου, το pronews.gr.
Μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Α.Τσίπρα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π.Καμμένος, ανακοίνωσε το κυβερνητικό «διαζύγιο»:
«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό, κάναμε μια αρκετά μεγάλη συζήτηση. Υπήρξε μια συνεργασία επί τέσσερα χρόνια, σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Καταφέραμε να βγάλουμε την πατρίδα από τα μνημόνια. Στο θέμα της Μακεδονίας, του ονόματος που έπεσαν χιλιάδες νεκροί, δε μπορούσαμε να παραμείνουμε» είπε μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος μετά το τέλος της συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα.
«Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποχωρούν από την κυβέρνηση. Θα σας εξηγήσω στη συνέντευξη Τύπου τα πάντα».
Μάλιστα, αναφέρθηκε στην τετραετή συνεργασία στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας. «Προερχόμαστε από διαφορετικούς χώρους και βρεθήκαμε να βγάλουμε τη χώρα μας από τα μνημόνια. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη», ανέφερε. 
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε λίγη ώρα θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, όπου αναμένεται ότι θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τους όρους του «διαζυγίου» ανέφερε ότι ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία. «Του εξήγησα ότι για το θέμα το εθνικό δεν μπορεί να συνεχιστεί», υπογράμμισε.
Αναλυτικά, ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό. Κάναμε μία αρκετά μεγάλη συζήτηση. Υπήρξε μια συνεργασία επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Καταφέραμε να βγάλουμε την πατρίδα μας από τα μνημόνια. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Το θέμα της Μακεδονίας δεν μου επιτρέπει να μη θυσιάσω την καρέκλα. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό. Για το εθνικό θέμα δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτή η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση»,
Με ένα βίντεο που δείχνει έπαρση σημαίας στο φυλάκιο Γράμμου, στα ελληνοαλβανικά σύνορα ξεκίνησε στο twitter την ημέρα του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, λίγη ώρα πριν την κρίσιμη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για το μέλλον της συγκυβέρνησης, εν όψει τη ψήφισης της εκχώρησης της Μακεδονίας στη Βουλή
Ακολούθως, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μετέβη στη Μητρόπολη της Αθήνας, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και μετέλαβε, πριν μεταβεί στο Μαξίμου.
Διαδικαστικό «θυσίας»...