Νέα-Ανακοινώσεις-Δελτία-Άρθρα-Επικαιρότητα

Οι Μακεδόνες που φυλάνε Θερμοπύλες


Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και υπαίθριες δραστηριότητες
Γραφει η Γεωργία Μπιτάκου

Οι Μακεδόνες που φυλάνε Θερμοπύλες , οι αυθεντικοί Ελληνόψυχοι , οι φέροντες Ελληνική παιδεία , οι κατέχοντες Ελληνικό κάλλος , οι ...θεματοφύλακες της πνοής των Ηρώων μας!
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται η Giorgia Bitakou B, άτομα στέκονται
Η Κυρία Αλίκη Ράμμου φύλακας- άγγελος του σπιτιού του πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνα Χρήστου Κώττα, στο χωριό Κώττα( πρώην Ρούλια)
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται η Giorgia Bitakou B, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και παπούτσια
,ο Δημήτρης Τσάκαλος φύλακας του σπιτιού που διέμεινε και δολοφονήθηκε ο Πρωτομάρτυρας του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς στο χωριό Μελά(πρώην Στάτιστα), 
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται η Giorgia Bitakou B, άτομα στέκονται
ο Δάσκαλος Νίκος Αλχασίδης «κλειδοκράτορας» του Βυζαντινού Ναού Ταξιαρχών όπου βρίσκονται τα λείψανα του Καπετάν Μίκη Ζέζα(Παύλος Μελάς), 
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται η Giorgia Bitakou B
ο Παντελής Δάφας επίτροπος στην Αγία Παρασκευή στο Πισοδέρι όπου θαύτηκε το κεφάλι του Μελά , 
Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνεται η Giorgia Bitakou B, άτομα στέκονται
ο Μάρκος Λάτσιος συνιδρυτής του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς, επιτελούν Εθνικό Έργο ορμώμενοι αποκλειστικά από την αγάπη τους για την Πατρίδα μας, το σεβασμό τους στον Πολιτισμό μας, το Χρέος τους να μεταλαμπαδεύσουν την Ιστορική Γνώση και να προστατεύσουν την Εθνική Κληρονομιά μας!
Αυτοί είναι οι αληθινοί ήρωες και γενναίοι μαχητές και δεν θα ξεχάσω ποτέ τα δάκρυά σας ...δάκρυα πόνου, οργής και υπερηφάνιας μαζί για τα Ιερά και τα Όσια που επαίσχυντα βεβηλώνουν και σπιλώνουν ανίεροι απάτριδες !
Αφήσατε τις οικογένειές σας Πρωτοχρονιά και τρέξατε με συγκίνηση , καμάρι και υπερηφάνια να μου ανοίξετε την πύλη του Μακεδονικού Αγώνα!
Γεμίσατε την ψυχή μου με δύναμη, οπλίσατε την καρδιά μου με τον ασυμβίβαστο λυγμό σας, οχυρώσατε το πνεύμα μου με αναμφισβήτητα ιστορικά δεδομένα που συμπλήρωσαν την ορκισμένη απόφασή μου για ανένδοτο Αγώνα!
Τα δάκρυά σας, θα δώσουμε ότι ψυχή έχουμε, για να γίνουν δάκρυα λύτρωσης...
Τα δάκρυά σας ΔΕΝ αφήνουν περιθώρια για απέλπισία αλλά μόνο για Δράση...
Τα δάκρυά σας θα είναι το νερό στην αστείρευτη πηγή Αντίστασης...
Τα δάκρυά σας πυροδοτούν καημό και Ξεσηκωμό μαζί!
Υποκλίνομαι στο μεγαλείο σας!
Σας ευγνωμονώ και ορκίζομαι πως δεν θα προδοθεί ΠΟΤΕ η Πίστη σας στην Ελληνική Ψυχή🇬🇷⚔️🇬🇷