Νέα-Ανακοινώσεις-Δελτία-Άρθρα-Επικαιρότητα

Σκοπιανοί αφήστε τον Αλέξανδρο και πάρτε τον Δουσάν!!!!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, περιλαμβάνεται η Giorgia Bitakou B, άτομα στέκονται
Θέλουν ιστορία, θέλουν ήρωες, θέλουν μνήμες και τους χαρίζουν κλεμμένες από την Ελλάδα!
Θέλετε έναν ήρωα λοιπόν εκεί στη Βαρντάσκα ...
πάρτε το Στέφανο Δουσάν ,το Σέρβο που εκμεταλλεύτηκε την πτώση του Βυζαντίου και έγινε αυτοκράτορας Σέρβων και Ελλήνων το 1331!
Κάθε χρόνο μετά τις γιορτές πραγματοποιώ ένα διήμερο ταξίδι στην Ευρώπη για να ανακαλύψω τους θησαυρούς των μουσείων , τα θέατρα, τις όπερες και τις αποδείξεις που συνθέτουν το παζλ για το σχέδιο Θεού ως προς το πεπρωμένο του ανθρώπου !
Το Σαββατοκύριακο λοιπόν επισκέφτηκα την Πράγα, πρωτεύουσα της αλλοτινής Τσεχοσλοβακίας που κατάφεραν να την διαλύσουν όταν πήγε να φύγει από τα ασφυκτικά γρανάζια του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού !
Ήταν ονειρό μου να δω από κοντά τις τοιχογραφίες του μεγάλου Εθνικιστή Τσέχου ζωγράφου Alfons Mucha(1860-1939) που πέθανε το 1939 λίγο μετά την εισβολή των Γερμανών στην Τσεχοσλοβακία μην αντέχοντας την υποδούλωση της πατρίδας του!
Ότι είναι ο Ελ Γκρέκο για την Ελλάδα, είναι ο Μούχα για την Τσεχία ο εθνικός τους ζωγράφος που φρόντιζε πάντα στα πλαίσια του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης να αφυπνίζει το πατριωτικό τους αίσθημα και να εξυψώνει το Σλαβικό φρόνημα !
Εάν τον λάτρευα πριν, μετά το σημερινό πρωινό που αντίκρυσα το έργο του «η ενθρόνιση του Σέρβου Τσάρου Στέφανου Δουσάν» τον σεβάστηκα ακόμα πιο πολύ όπως και τους επιμελητές της έκθεσης στο υπέροχο κτίριο του Δημαρχείου !
Η ενθρόνιση που αποτυπώθηκε στον καμβά γίνεται στα .....Σκόπια ναι έτσι τα γράφει και στον οδηγό ...στον καθεδρικό του Αγίου Μάρκου στα ΣΚΟΠΙΑ!!!
Καμία αναφορά μέχρι και που πέθανε σε ...Μακεδονία!
Ο Μούχα ήξερε ιστορία και σεβόταν !
Επί του προκειμένου τώρα ...αντικρίζοντας αυτό το αριστούργημα ,σκεφτόμουν αγαπητοί Σκοπιανοί που με εσάς δεν έχουμε τίποτα , γιατί δεν παίρνετε τον Τσάρο το ΣΤΕΦΑΝΟ ΔΟΥΣΑΝ ήταν υπέροχη στρατιωτική ευφυΐα και μεγαλειώδης αυτοκράτορας !
Επιτέλους οι Αλβανοί που ζουνε στη Βαρντάσκα είναι αδιάφοροι, αυτοί ονειρεύονται τη μεγάλη Αλβανία , οι Έλληνες 300.000 σκλαβωμένοι που ζούνε εκεί θέλουν να είναι Έλληνες, οι Ρομά θέλουν να είναι Ρομά και μένουν οι Σλάβοι λοιπόν ....εσείς οι Σλάβοι ψάξτε τη δική σας ιστορία θα ανακαλύψετε σπουδαία επιτεύγματα χωρίς να είστε παραχαράκτες και περίγελος διεθνώς όλων όσων γνωρίζουν γεωγραφία και ιστορία !
Τη δική σας άγνοια εκμεταλλεύονται οι κατακτητές και με τις πλάτες πάντα των δωσίλογων που σφετερίζονται την εξουσία στην Ελλάδα ....
Αφήστε ήσυχο τον Αλέξανδρο και πιάστε το Δουσάν !!!!!


Γεωργία Μπιτάκου