Νέα-Ανακοινώσεις-Δελτία-Άρθρα-Επικαιρότητα

Μήνυμα συλλαλητήριου:Εκτός από την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, η ανατροπή της Γερμανικής κατοχής και η προάσπιση της πατρίδας

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Πώς θα φτάσετε στο κέντρο της Αθήνας

Αύριο στις 2 το μεσημέρι διοργανώνεται η μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία. Η απαράδεκτη έως προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, έχει δημιουργήσει ένα παλλαϊκό συναίσθημα έγερσης και εξέγερσης πέρα από  κομματικές γραμμές στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Και εκεί που ο μέσος Έλληνας έδειχνε να παραδίδεται στη μοίρα της υποταγής, η εθνική υπόθεση της Μακεδονίας, τον βγάζει από τον λήθαργο του αδιέξοδου, της απελπισίας και της ακινησίας και ενεργοποιεί τα χαμένα πολιτικά του ανακλαστικά.

Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι, η εκχώρηση της ονομασίας της Μακεδονίας, οφείλεται στο γεγονός ότι σήμερα η Ελλάδα δεν ανήκει στους Έλληνες. Ανήκει στους Γερμανούς και στη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Η βελούδινη ευρώ-γερμανική κατοχή, σε αγαστή συνέργεια με τους Γύπες των διεθνών αγορών και εκτελεστικά όργανα τους πάντα πρόθυμους εγχώριους “Εφιάλτες” και ορντινάτσες, οδηγεί την Ελλάδα στον δρόμο της απώλειας.

Αν δεν μπεί φραγμός στον δρόμο αυτό της καταστροφής, σε ορατό μελλοντικό ορίζοντα, η πατρίδα μας,η γεννήτορας της δημοκρατίας και του σύγχρονου πολιτισμού, η Ελλάδα με την ιστορία των 3.000 χρόνων, θα παύσει να υπάρχει σαν ζωντανός εθνικός οργανισμός. Για αυτό και το μήνυμα του συλλαλητήριου και της έγερσης των Ελλήνων, θα πρέπει να είναι, εκτός από την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, η ανατροπή της Γερμανικής κατοχής και η προάσπιση της πατρίδας μας, του Ελληνισμού, που βρίσκεται υπό διωγμό. “Πρώτα η Ελλάδα” είναι το κυρίαρχο μήνυμα που απαιτούν οι καιροί. 

ΟΔΟΣ ΔΡΑΧΜΗΣ

Μεγάλη συμμετοχή περιμένουν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου την Κυριακή στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία, την ώρα που η Συμφωνία των Πρεσπών παίρνει τον δρόμο προς τη Βουλή και η κύρωσή της αναμένεται μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονία, το όργανο που είχε διοργανώσει τα δύο μεγάλα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όρισε τη διεξαγωγή του Συλλαλητηρίου στις 20 Ιανουαρίου, στις 2 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος. Οι διαδηλωτές αναμένεται να κατέβουν την Κυριακή στην Αθήνα από όλη τη χώρα με λεωφορεία, με τη σχετική λίστα να ανανεώνεται διαρκώς στο Facebook.

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων τονίζει ότι μαζί τις «Παμμακεδονικές Ενώσεις ανα τον κόσμο, σε συνεργασία με πολυάριθμους φορείς και τη συμμετοχή πολυπληθούς ομάδας ατόμων που συμμετέχουν στην οργανωτική επιτροπή, διοργανώνουν συλλαλητήριο την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 14:00 στο Σύνταγμα.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι εντυπωσιακή και παρόλο που ο χρόνος προετοιμασίας του ήταν μόλις 7 ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί ίσως η ογκωδέστερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ.

Οι Έλληνες θα συμμετέχουμε μαζικά ώστε να διατρανωθεί με δημοκρατικό τρόπο η αντίθεσή μας στην παράδοση του ονόματός μας στους παραχαράκτες της Ιστορίας της Μακεδονίας. Οι Έλληνες θα δώσουμε με ειρηνικό τρόπο την απάντηση σε όσους διατυμπανίζουν ότι έχουν πειστεί για τα δήθεν πλεονεκτήματα της «συμφωνίας». Οι Έλληνες θα ακυρώσουμε με τον αριθμό συμμετεχόντων και την φωνή μας τη «συμφωνία» που είναι εθνικά επιζήμια για την Πατρίδα μας και που οδηγεί στον διαμελισμό της.

Οι βουλευτές είναι βέβαιο ότι θα σεβαστούν την βούληση του Ελληνικού λαού, η λαϊκή κυριαρχία θα πρυτανεύσει και θα υποχωρήσουν τα ξένα εθνικά συμφέροντα και οι πιέσεις που ασκήθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτούς. Οι βουλευτές οφείλουν να σκεφτούν και να πράξουν δημοκρατικά και να συντονιστούν με την λαϊκή βούληση που θα διατρανωθεί στο συλλαλητήριο από τους γηγενείς Μακεδόνες και σύσσωμο τον Ελληνικό λαό.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαφυλάξει την Συνταγματική Τάξη με Πίστη και Αφοσίωση στην Πατρίδα και την Δημοκρατία. Η “συμφωνία” αυτή δεν είναι νόμιμα κυρωμένη στο κράτος των Σκοπίων διότι ο Πρόεδρος Ιβάνωφ αρνήθηκε να την υπογράψει, ενώ ταυτόχρονα η επίσημη αλληλογραφία από το κράτος των Σκοπίων γίνεται ως Δημοκρατία της “Μακεδονίας”. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας οφείλει να υπερασπιστεί το όνομα και τα εδάφη της Μακεδονίας παραιτούμενος.

Στο συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου 2019 ξεκαθαρίζουμε ότι ο Ελληνικός λαός δεν παραχωρεί το όνομα της Μακεδονίας διότι το όνομα σημαίνει έδαφος».