Νέα-Ανακοινώσεις-Δελτία-Άρθρα-Επικαιρότητα

Μόνο ένα θαύμα θα σώσει την Βόρειο Ελλάδα

Συλλαλητήριο (και Μακεδονία...), τέλος! - Μόνο ένα θαύμα θα σώσει την Βόρειο Ελλάδα
Διαλύθηκε το συλλαλητήριο υπεράσπισης της Μακεδονίας, μέσα σε σύννεφα καπνογόνων και δακρυγόνων και πλέον τίποτα δεν εμποδίζει την αριστερή κυβέρνηση του Τσίπρα και τους κεντροαριστερούς συμμάχους της του Ποταμιού και του ΚΙΝΑΛ να εκχωρήσουν ιστορικά και οικονομικά δικαιώματα της Μακεδονίας στα Σκόπια, προκειμένου το σλαβοαλβανικο μόρφωμα της Νοτιοσλαβίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Λίγες εκατοντάδες πολίτες απέμειναν σε ένα δραματικό σκηνικό, στην πλατεία Συντάγματος να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο μετά από την ρίψη των χημικών.
Ένα συλλαλητήριο το οποίο είχε περισσότερο κόσμο από τον κόσμο του περσινού Φεβρουαρίου, που είχε τον Μίκη Θεοδωράκη που «χρωμάτισε» την περσινή εκδήλωση, αλλά είχε το ίδιο πάθος.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, περιλαμβάνεται η Giorgia Bitakou B, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
Ήδη οι δυνάμεις καταστολής πραγματοποιούν «σκούπα» από την πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος προς την κάτω πλευρά της πλατείας, αλλά και στην πλευρά της Αμαλίας με αντικειμενικό στόχο να ξυλοκοπήσουν και να εκδιώξουν τους πολίτες που εξακολουθούν διαμαρτύρονται.
Τις επόμενες ημέρες θα εισαχθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο εκχώρησης της Μακεδονίας και θα περάσει με άνεση (152-154 θετικές ψήφοι). Κανείς και τίποτα δεν φαίνεται ικανό να αποτρέψειτην ιστορική ήττα του Ελληνισμού, την μεγαλύτερη από το 1922.
Koρυφαία στιγμή του συλλαλητηρίου η παρουσία της σημαίας του Κ. Κατσίφα. Ξεδιπλώθηκε και τοποθετήθηκε στην εξέδρα των ομιλητών σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στο πλήθος που είχε ήδη κατακλύσει την πλατεία.
Η τεράστια σημαία, για την οποία ο ομογενής Κωνσταντίνο Κατσίφα, που στις 28/10/2018 δολοφονήθηκε από τους επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου, πέρυσι είχε διαθέσει ένα μηνιάτικο μισθό του, προκειμένου να την ράψει, έφτασε στο συλλαλητήριο και τοποθετήθηκε από τους συντρόφους του στην εξέδρα.
Iδού η εμφάνισή του ήρωα στο περσινό συλλαλητήριο με την σημαία του: