Νέα-Ανακοινώσεις-Δελτία-Άρθρα-Επικαιρότητα

Υποψήφιος δήμαρχος στον δήμο Γλυφάδας ο Τάσος Γκουριώτης

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο
Την υποψηφιότητά του για τον δήμο Γλυφάδας, ως επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Η Γλυφάδα Μπροστά», ανακοίνωσε πριν λίγο ο διευθυντής του pronews.gr και των περιοδικών ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, Πόλεμος & Ιστορία κλπ., Τάσος Γκουριώτης! 

Την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, διαδέχθηκε κύμα δηλώσεων στήριξης από πολιτικούς, ακαδημαϊκούς, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κλπ. για τις οποίες δηλώσεις στήριξης θα ακολουθήσει παρουσίασή τους τις επόμενες ώρες.
Ολόκληρη η δήλωση-ανακοίνωσή του:
«Δύο μήνες πριν από την διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών στην χώρα, η πόλη μου, η Γλυφάδα αντιμετωπίζει ένα διαρκώς αυξανόμενο κύμα εγκληματικότητας, το οποίο κάνει αφόρητη την ζωή των κατοίκων σε πολλές από τις συνοικίες της.
Τυχεροί οι «έχοντες», που διαθέτουν σπίτια-φρούρια και ιδιωτικές φρουρές, οι υπόλοιποι πολίτες βρίσκονται στο έλεος ληστών, διαρρηκτών και πάσης φύσεως παρανόμων και είναι κυριολεκτικά ανυπεράσπιστοι, με την δημοτική αρχή να αδιαφορεί παντελώς για την ασφάλεια των δημοτών.
Το αυτονόητο και το βασικό για την μείωση της «καθημερινής» εγκληματικότητας, ο φωτισμός των δρόμων, έχει εγκαταλειφθεί από την δημοτική αρχή.
Το πρόβλημα της αποκομιδής και της απομάκρυνσης των σκουπιδιών παραμένει οξύτατο, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλουν οι υπάλληλοι του τομέα καθαριότητας του δήμου.
Και δυστυχώς δεν είναι το μόνο που έχει εγκαταλειφθεί από την δημοτική αρχή: Οι χώροι στάθμευσης, βασικό εργαλείο στην οικονομική ανάπτυξη ενός Δήμου, είναι κάτι παραπάνω από δυσεύρετοι και προκαλούν την οικονομική απαξίωση των επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών που έχουν επενδύσει στην Γλυφάδα.
Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε «φλέβα χρυσού» για την πόλη, παραμένει όνειρο απατηλό για τους δημότες.
Την ίδια στιγμή ο Δήμος  ουσιαστικά απέχει από το κολοσσιαίο έργο της ανάπλασης του Ελληνικού.
Ενα έργο το οποίο θα επηρεάσει τις ζωές όλων μας τα επόμενα χρόνια και θα καθορίσει το επίπεδο ζωής των παιδιών μας τις επόμενες δεκαετίες. Γιατί απέχει;
Ποια συμφέροντα θέλουν την Γλυφάδα να μην συμμετέχει επί ίσοις όροις στην ανάπλαση του Ελληνικού και ουσιαστικά να παραιτείται των δικαιωμάτων της στην μεγαλύτερη εν Ελλάδι επένδυση του 21ου αιώνα;
Το μόνο που φαίνεται να «ανθεί» στην πόλη, είναι τα οικονομικά σκάνδαλα του δήμου, τα οποία καταγγέλλονται από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας οι οποίοι ανεξαρτητοποιήθηκαν: Οι μηνύσεις, οι καταγγελίες για καταχρήσεις στον δήμο, πλαστογράφηση πρακτικών δημοτικού συμβουλίου, κακοδιαχείριση κονδυλίων και εύνοια συγκεκριμένων τεχνικών εταιρειών στα όποια έργα έχουν γίνει, ξεπερνούν τις... διακόσιες σε βάρος της δημοτικής αρχής.
Και οι καταγγελίες δεν προέρχονται τόσο από τον συμβιβασμένη και δυστυχώς, τύποις, αντιπολίτευση, αλλά από τους ίδιους τους δημοτικούς συμβούλους της...  πλειοψηφίας, δηλαδή αυτούς που εκλέχθηκαν με τη νυν δημοτική αρχή στις περασμένες εκλογές!
Ολα αυτά και πολλά άλλα, τα οποία μας πληγώνουν, θα αγωνιστούμε με τους δημότες της Γλυφάδας  να τα αλλάξουμε και να μεταμορφώσουμε την Γλυφάδα σε μία πόλη-πρότυπο ευνομίας και οικονομικής ανάπτυξης με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα.
Καταθέτω την υποψηφιότητά μου ως επικεφαλής του συνδυασμού «Η Γλυφάδα Μπροστά» και  ζητώ από τους πολίτες της Γλυφάδας να μου δώσουν την δυνατότητα να κάνω την ζωή τους καλύτερη.
Με την δύναμη του Θεού και την βοήθεια της οικογένειάς μου.
Αναστάσιος Β.Γκουριώτης»