Νέα-Ανακοινώσεις-Δελτία-Άρθρα-Επικαιρότητα

ΑΧΑΛΙΝΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
Σας έγραψα πριν λίγες μέρες για την ευγνωμοσύνη που ένιωσα ανακαλύπτοντας το Σφακιανό οπλαρχηγό του Μακεδονικού Αγώνα Ιωάννη Καραβίτη και «Μακρυγιάννη» μέσα από τα Απομνημονεύματα που εγραψε με φοβερές λεπτομέρειες την ιστορία που δεν μάθαμε ποτέ!

Λοιπόν διαβάζω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου άπειρα βιβλία η ζωή μου όλη ήταν το διάβασμα από παιδάκι ...δεν έχω ξαναδιαβάσει ΠΟΤΕ κάποιον σαν τον Καραβίτη!!!!Η πρώτη πατριωτική Κυβέρνηση της ΕΛΛΑΔΟΣ πρέπει να τον επιβάλλει στη διδακτέα ύλη οπωσδήποτε!!!!!
Να μεταφραστεί και να σταλεί δώρο σε όλα τα πανεπιστήμια και τις βιβλιοθήκες του εξωτερικού, να γίνει θεατρικό και κινηματογραφικό έπος!!!!!
Ήταν ο Όμηρος του 20ου αιώνα ένας αγράμματος βοσκός που γράφει με απαράμιλλη λογοτεχνική δεινότητα και φυσικά με το πάθος και την ασύλληπτη δύναμη του πρωτοπαλίκαρου και αδυσώπητου πολεμιστή που ήταν !!!
Είναι συγκλονιστική κάθε ιστορία και δεν μπορώ να καταλάβω πως μόνο μέσα σε 110 χρόνια αλλάξαμε τόσο πολύ!
Έφευγαν από τα νησιά και τα χωριά τους και έλεγαν «πάμε να σκοτωθούμε στη Μακεδονία»!!!
Να σκοτωθούμε στη Μακεδονία !
Δεν λογάριαζαν τίποτα μπροστά στην αγάπη τους για την Πατρίδα μας!!!
Θα αναφέρω πολλά από τους δυο τόμους και σε άλλες αναρτήσεις και σας παρακαλώ να τα βρείτε και να τα διαβάσετε εάν δεν γνωρίζουμε τι έγινε τότε δεν μπορούμε να καταλάβουμε το μέγεθος της προδοσίας!
Σήμερα σας αναφέρω μόνο το φοβερό πολεμιστή Γιώργο Σκαλίδη από το Έλος Κισσάμου Κρήτης!!!
Μπήκε με τα παληκάρια του στο Πόζαρ που δεν είχε μπει κανείς εκεί οι Βούλγαροι ήταν κυρίαρχοι κατέσφαζαν Έλληνες ..το “Κέντρο” των χαρτογιακάδων στο Μοναστήρι τους αποκήρυξε αντί να τους συγχαρεί γιατί τους θεώρησαν ανεξέλεγκτους και τους άφησε χωρίς το μικρό μισθό που έπαιρναν για ψωμί και για να μπαλώνουν τα ρούχα τους.
Όταν κατάλαβαν το λάθος τους, τους ζήτησαν να γυρίσουν πίσω στο Μοριχοβο να προστατευθούν και ο Σκαλίδης θέλοντας να τους δείξει τι πρέπει να έχουν στην ψυχή τους για να σωθεί η Μακεδονία μένει μόνος με κάποια παληκάρια του- που δεν τον αφηναν με τίποτα εάν και για να τα σώσει ήθελε να τα διώξει - ταμπουρώνεται σε κάτι βράχια στα έλη του Μοναστηριού και χτυπάει αλύπητα Τούρκους μέχρι τέλους γνωρίζοντας πως θα πεθάνει εκεί και πως με το θάνατό του θα ξεσηκώσει και άλλους !
Ο Καραβίτης γράφει για Σκαλιδη το εξής υπέροχο:
«Αυτός ητο ο επίλογος μιας αψυχολόγητου επιστολής του “Κέντρου” προς αυτόν, επιστολής που χαρακτηρίζει την παληκάρια του ως “αχαλίνωτον” αλλά δεν ηδυνηθη να αντιληφθεί ότι και η φιλοτιμία του ητο απεριόριστος. Αλλά το “Κέντρο” παρασύρθη από ανίκανον αρχηγό που κατηγόρησε χωρίς να γνωρίζει ότι ο αγών αυτός ήθελε ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΥΣ άνδρες και μόνο οι αχαλινωτοι εκρατησαν τον αγώνα στο ύψος του».
Πρέπει να γίνουμε ξανά αυτοί οι Έλληνες .....και σήμερα υπάρχουν όμως «αχαλίνωτοι» ...και ο ΚΑΤΣΙΦΑΣ αυτής της στόφας ήταν ....
Τι πιο συγκλονιστικό από μια ΑΧΑΛΙΝΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ !!!
Γ.Μπιτάκου